Επικαιρότητα

«Βαρίδι» έχει γίνει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Off

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα από τις ελλείψεις και τις παρενέργειες αυτών, στο αεροδρόμιο της ηπειρωτικής πρωτεύουσας. 
Οι χειμερινοί μήνες ανέκαθεν θεωρούνταν μήνες προβλημάτων για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων, όμως σε μία περίοδο που η προσέλκυση επισκεπτών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το σύνολο της Ηπείρου, η ζημιά που γίνεται σε ημέρες όπως οι προηγούμενες, είναι ανεπανόρθωτη.
Η ομίχλη και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που «σκέπασαν» το λεκανοπέδιο για τρεις περίπου ημέρες, πέραν των προβλημάτων σε καθημερινό επίπεδο, προκάλεσαν ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία, αλλά και αναστάτωση σε εκείνους που είχαν προλάβει να φτάσουν στους προορισμούς τους, δεν είχαν όμως τρόπο να αποχωρήσουν. 
Την εικόνα αυτή των τελευταίων ημερών αποτυπώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων που ζητά από την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και όλους τους δήμους να συνυπογράψουν έγγραφο προς τα συναρμόδια υπουργεία με το οποίο θα ζητούν την άμεση προώθηση των εργασιών και να συμπεριληφθούν όλα τα απαραίτητα όργανα, ώστε τα αεροπλάνα να προσεγγίζουν τον αεροδιάδρομο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
Η κατάσταση των τελευταίων ημερών προκάλεσε σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου Grand Serai Σαμ Κουδούνη τουλάχιστον 25 ακυρώσεις κρατήσεων για τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Μόλις χθες, την Κυριακή το μεσημέρι, υπήρχαν περίπου 50 άτομα στο σαλόνι του ξενοδοχείου που παρέμειναν εκεί για 6 – 8 ώρες περιμένοντας τα νεώτερα για το εάν θα πετάξει το αεροπλάνο. Είναι μία εικόνα άσχημη που δεν εξυπηρετεί τον τουρισμό, όχι όμως μόνο να ξενοδοχεία, αλλά το σύνολο της τοπικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Κουδούνης, απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους φορείς να συνεργαστούν και να κινηθούν συντονισμένα για την επίλυση αυτού του προβλήματα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ