Επικαιρότητα

Προαγωγή της Ψυχικής υγείας και πρόληψη της αυτοκτονικότητας

Off

Με θέμα την προαγωγή της Ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, το 9ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας που διοργάνωσε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Οι εισηγητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, που εφέτος είναι αφιερωμένη στην αυτοκτονία και στο πλαίσιο της συζήτησης που αναπτύχθηκε παρουσιάστηκαν διάφορες πτυχές που επηρεάζουν ή επιδρούν καθοριστικά στην συμπεριφορά και που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν το άτομο στην αυτοκτονία.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΨΕΠ ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Ευάγγελος Παππάς μίλησε για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2019 και ακολούθησαν οι υπόλοιπες εισηγήσεις που αφορούσαν στη «Μοναξιά και την ψυχική υγεία», τις αυτοτραυματικές συμπεριφορές στην εφηβεία, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες στην εποχή του διαδικτύου, στα κοινωνικά πλαίσια και τις ατομικές επιλογές, και τέλος, στο ρόλο των ΤΟΜΥ στην πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Χαιρετισμό απηύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΕΨΕΠ Π. Κρανάς, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμου, ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης, ο αντιδήμαρχος 

Γ. Αϊβατίδης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας στην Περιφέρεια Ηπείρου, που από χθες ορίστηκε υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γ. Νικόπουλος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου