Επικαιρότητα

Αλλαγή εικόνας, παρέμβαση στην καθημερινότητα

Off

Η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της πόλης, η βελτίωση της λειτουργικότητας αλλά και η αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων από το εργοτάξιο του Δήμου στην παραλίμνια περιοχή και σε άλλα σημεία της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.

Συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν εργασίες αντικατάστασης στα πεζοδρόμια και στους κοινόχρηστους χώρους με πλακόστρωτα στην παραλίμνια περιοχή, ενώ παράλληλα η υπηρεσία πρασίνου προχωρά στο κλάδεμα των πλατάνων και την απομάκρυνση ξερών κλαδιών που μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό.

Στην παραλίμνια περιοχή βρέθηκε χθες ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για το εργοτάξιο Αριστείδης Παππάς, που έκανε γνωστό ότι οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Στο Δήμο Ιωαννιτών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 300 περίπου εργαζόμενοι από το πρόγραμμα, οι συμβάσεις των οποίων όμως λήγουν το επόμενο διάστημα και το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε την παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον για διάστημα τεσσάρων μηνών.

 

Λαμπτήρες – 

αφισορύπανση

Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι με την αποπεράτωση και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια λαμπτήρων, ξεκίνησε ήδη η αντικατάσταση σε όλο το εύρος του Δήμου.

«Έχουν συγκροτηθεί δύο συνεργεία και καθημερινά πλέον κάνουν αντικατάσταση λαμπτήρων. Ένα συνεργείο κινείται στον αστικό ιστό και ένα δεύτερο περιφερειακά. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε λύσει τα περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει «εκστρατεία» για την αποκαθήλωση πανό ενώ θα καθαριστούν σημεία και χώροι από παλιές και ξεχασμένες αφίσες.

Ο Δήμος με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί και όσες θα ακολουθήσουν επιδιώκει να ομορφύνει και να περιποιηθεί την πόλη.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητά και την βοήθεια των πολιτών καθώς μπορούν έμπρακτα να δείχνουν τον σεβασμό τους στους δημόσιους χώρους. 

Αποκεντρωμένο εργοτάξιο 

μόνο στην Παμβώτιδα

 

Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες και ενέργειες της δημοτικής αρχής στη λειτουργία του εργοταξίου ήταν και η μεταφορά του αποκεντρωμένου εργοταξίου της Δ.Ε Μπιζανίου στην κεντρική υπηρεσία στον Άγιο Νικόλαο.

Έτσι, από τα δύο αποκεντρωμένα εργοτάξια που λειτουργούσαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, στο εξής παραμένει σε λειτουργία μόνο αυτό της Δ.Ε Παμβώτιδας με τον κ. Παππά να τονίζει πως οι ανάγκες των Δ.Ε Μπιζανίου, Ανατολής, Μπάφρας και Νεοκαισάρειας θα καλύπτονται από το κεντρικό εργοτάξιο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ