Επικαιρότητα

Μία ανοιχτή ευκαιρία για το ιστορικό κέντρο

Off

Μία από τις τελευταίες ελπίδες και εναλλακτικές για να αποκτήσει και πάλι ζωή το ιστορικό κέντρο και η παλιά αγορά των Ιωαννίνων, αποτελεί η προοπτική υλοποίησης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη ενέκρινε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, που αποτελεί υποέργο για το open mall.

Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου, που θα γίνει με την έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή.

Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, που έχει αναλάβει την κάλυψη της δαπάνης που θα απαιτηθεί για την ίδια συμμετοχή των καταστημάτων της περιοχής παρέμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,8 εκ ευρώ και εντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η περιοχή παρέμβασης είναι το ιστορικό- εμπορικό κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

Οι ενέργειες που περιλαμβάνονται είναι η αναβάθμιση του δικτύου των εμπορικών οδών, με έργα ανάπλασης, νέο αστικό εξοπλισμό και φυτεύσεις, τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο ενώ περιλαμβάνει και δράσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την υποστήριξη λειτουργίας και προβολής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

 

Προχωρούν 

σε Πρέβεζα και Άρτα

Εκτός από την πόλη των Ιωαννίνων όμως αντίστοιχο έργο πρόκειται να εκτελεστεί και στις πόλεις της Πρέβεζας και Άρτας.

Στην Πρέβεζα ο προϋπολογισμός είναι 1,4 εκ. ευρώ και στην Άρτα 1,9 εκ.

Στην πόλη της Πρέβεζας προβλέπονται μεταξύ άλλων η αναβάθμιση του οδοφωτισμού, προμήθεια υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων, σταθμός και προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων, εκσυγχρονισμοί και αναβαθμίσεις παιδικών χαρών, μέχρι και προμήθεια υβριδικών mini bus.

Αντίθετα, στην πόλη της Άρτας το έργο έχει περιοχή παρέμβασης το εμπορικό και ιστορικό κέντρο με νέα πλακόστρωση των πεζοδρόμων, σύγχρονους ηλεκτροφωτισμούς και υπαίθρια παιχνίδια.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ