Επικαιρότητα

Στην εκκίνηση το Συνέδριο Παθολογίας Τράχηλου

Off

Όλα τα δεδομένα για τον αντί – HPV εμβολιασμό και μελέτες που σήμερα υπάρχουν, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση για το κοινό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 18.30 στο ξενοδοχείο Du Lac, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου – Συνεδρίου Παθολογίας Τράχηλου που διεξάγεται στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο αντί-HPV εμβολιασμός όταν εφαρμοστεί στη σωστή ηλικία, περίπου στα 11-12 χρόνια, που κατά τεκμήριο, τα κορίτσια δε θα έχουν αρχίσει ακόμα τη σεξουαλική τους ζωή, τα προστατεύει από την μόλυνση (και συνεπώς και από την πυροδότηση της τραχηλικής καρκινογένεσης) από συγκεκριμένους τύπους του ιού, όταν αργότερα αρχίσουν τις ερωτικές επαφές.

Μέσω του εμβολιασμού χρόνο με το χρόνο επιτυγχάνεται η μείωση αυτού καθ’ αυτού του καρκίνου του τραχήλου. Ήδη στην Αυστραλία προβλέπεται ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας θα εξαφανιστεί μέσα σε 20 χρόνια, ζητούμενο που ήδη καταγράφεται με σαφήνεια σε χώρες όπως η Φιλανδία και η Σκωτία. 

Στην Ελλάδα, στα πρώτα διαθέσιμα αποτελέσματα από την Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου, με επικεφαλής συντονιστικό κέντρο αυτό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε περίπου 850 νέες γυναίκες που εμβολιάσθηκαν στην εφηβεία τους και που αργότερα, έχοντας ξεκινήσει την σεξουαλική τους ζωή πραγματοποίησαν και τον δευτερογενή τους έλεγχο (pap-test), παρότι αυτός έδειξε παθολογία, σε μόνο μία περίπτωση χρειάστηκε επέμβαση. Αντίθετα, σε ανάλογης ηλικίας κορίτσια που δεν είχαν εμβολιαστεί και παρουσίασαν παθολογικό pap-test αργότερα, σε ποσοστό περίπου 10% χρειάστηκε επέμβαση.

Από σήμερα έως και τις 17 Νοεμβρίου θα γίνει, στο ξενοδοχείο Du Lac το Σεμινάριο – Συνέδριο Παθολογίας Τράχηλου και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Ευάγγελος Παρασκευαΐδης Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάλεσε σε συμμετοχή.

Κατά την διάρκειά του συνεδρίου θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ώστε να γίνει ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων, δεδομένων, κατευθυντήριων γραμμών κλπ με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς από τη διεθνή κοινότητα. Για το λόγο αυτό το σεμινάριο είναι μία μοναδική ευκαιρία συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για όλους και, κυρίως, για τους νέους γιατρούς. 

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί  σήμερα  στις 20.30 και είναι αφιερωμένη στην  μνήμη  των Καθηγητών Κυτταρολογίας Πέτρου Καρακίτσου και Βασιλικής Μαλάμου-Μήτση. 

Το απόγευμα του Σαββάτου από τις 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που είναι ανοικτή για το κοινό, κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η εξατομικευμένη διαχείριση στην παθολογία τραχήλου και τα τρέχοντα HeCPA πρωτόκολλα , ενώ στις 19.30 θα ακολουθήσουν ομιλίες για τα νεότερα δεδομένα στον εμβολιασμό αλλά και η  Α’γενής  έναντι της  Β’γενούς πρόληψης στην τραχηλική καρκινογένεση μετά τον ΗPV εμβολιασμό στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι και σήμερα. 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ