Επικαιρότητα

Παρεμβάσεις στους Παιδικούς και νέα Τμήματα για βρέφη

Off

Τις δυνατότητες να αναβαθμίσει τους Παιδικούς Σταθμούς έχει ο ΟΚΠΑΠΑ και προχωρά σε έργα ανακαίνισης και συντήρησης.

Ο πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Πάνου κάνοντας έναν απολογισμό δράσεων από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα που τρέχει το υπουργείο Εσωτερικών με 1,1 εκ. ευρώ χρηματοδότηση που θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είχε προκύψει από αίτημα της προηγούμενης διοίκησης. Ευχαρίστησε δε και τη βουλευτή Μαρία Κεφάλα που βοήθησε για την επιτάχυνση των διαδικασιών

Ο αριθμός των παιδιών που ήταν εκτός Παιδικών Σταθμών στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 135 βρέφη και 16 νήπια ενώ δύο μήνες μετά στις 29 Νοεμβρίου ήταν  110 βρέφη και 3 νήπια.

Το σύνολο των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς σήμερα φτάνει τα 857 ενώ με την πρόσληψη 7 βρεφονηπιοκόμων θα μπορέσουν να ενταχθούν ακόμα 30 βρέφη.

Μέσα στον σχεδιασμό είναι και η δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων σε Πέραμα και Ανατολή.

Σε επιμέρους θέματα τώρα που αναφέρθηκε ο κ. Πάνου, για τη δημοπρασία για την πυρασφάλεια, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και τη Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές.

Θα προχωρήσει ο εξοπλισμός για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ με απαραίτητα για την απασχόληση των παιδιών εξαρτήματα (καροτσάκια, ορθοστάτες, μετακίνηση με λεωφορείο, εξοπλισμός, εργοθεραπεία, κομπιούτερ) ενώ συστήνεται ομάδα έργου για τα ΚΑΠΗ. Υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και απαραίτητες ειδικότητες και η ομάδα αυτή θα κάνει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΚΑΠΗ, τη στελέχωσή τους και τη συντήρησή τους καθώς και νέες δράσεις για τους συνταξιούχους

Στον σχεδιασμό για επέκταση δράσεων περιλαμβάνονται: Συμβουλευτικός σταθμός Άνοιας στο 2ο ΚΑΠΗ, Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, ενεργοποίηση του ΚΕΠ Υγείας για περισσότερες δράσεις προαγωγής Υγείας ενώ για το Κέντρο Κοινότητας θα γίνει επέκταση σε παραρτήματα (για παιδί και οικογένεια, προστασία τρίτης ηλικίας, Διαπολιτισμικός Διαμεσολαβητής, Κέντρο Ρομά κ.α).

Τέλος ο κ. Πάνου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του Δ.Σ. για τη διάθεση προσφοράς και συνεργασίας και δήλωσε ότι από την μεριά του Δ.Σ. θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, στοχοθεσία με χρονοδιαγράμματα και λογοδοσία.

 

Εκδήλωση για ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο ΟΚΠΑΠΑ θα συμμετέχει σε δράση στήριξης Ατόμων με Αναπηρία που πραγματοποιεί η Μονάδα Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, οργανώνοντας ανοικτή εκδήλωση με αντικείμενο τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα απέναντι στην αναπηρία.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 6:00 μμ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής" (Παλιά Σφαγεία).

Τέλος, ευχαριστεί τους φορείς της πόλης μας που με την  ευγενική τους προσφορά στήριξαν την «Ημέρα Αγάπης» που διοργάνωσε με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Συγκεκριμένα ευχαριστεί, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Νεομάρτυς Γεώργιος» και το 2ο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ