Επικαιρότητα

Ελπίδες ότι οι κανόνες θα λειτουργήσουν

Off

Κανόνες και ρυθμίσεις στην καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων από τους κατοίκους της πόλης επιχειρεί να θέσει με νέους όρους ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσα από το νέο Κανονισμό Καθαριότητας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τίθεται σήμερα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας, δίνονται λύσεις σε πάγια προβλήματα της καθημερινότητας, και κατευθύνσεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις Δήμου και πολιτών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης.
Υποστήριξε ότι «μπαίνουν κανόνες που πρέπει να γίνουν σεβαστοί, γιατί έχουν ως μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της καθημερινότητας μας» και αναφέρθηκε στα πρόστιμα που εισάγονται ανά κατηγορία παραβάσεων, λέγοντας πως «δεν έχουν σκοπό εισπρακτικό, αλλά στοχεύουν να αλλάξουν συμπεριφορές που δυσφημούν και προσβάλουν την περιοχή μας». 
Θα υπάρξει ευρεία ενημέρωση των πολιτών για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας, θα προηγηθούν οι απαραίτητες συστάσεις, αλλά «είμαστε αποφασισμένοι εν τέλει να τιμωρήσουμε παραβατικές συμπεριφορές μερίδας πολιτών που δείχνουν θράσος και αδιαφορία», σημείωσε ακόμα.
Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ως παράδειγμα την αφισσορύπανση ή το ότι «δεν μπορεί ο καθένας να αφήνει όπου θέλει κλαδέματα ή ογκώδη αντικείμενα, όταν γνωρίζει ότι με ένα τηλεφώνημα στο εργοτάξιο μπορεί να παραληφθούν». 
Παράλληλα υποστήριξε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Δημοτικής Αρχής, για να αλλάξουν νοοτροπίες και τον εργαζομένων στην Καθαριότητα και να κάνουμε πιο ποιοτική την παροχή υπηρεσιών».

Αστυνόμευση
Ο Δήμος Ιωαννιτών αποκτά όμως κι έναν μηχανισμό στην προσπάθεια ελέγχου για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας, καθώς η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, αφαίρεσε την πιο σημαντική δυνατότητα άσκησης ελέγχων.
Έτσι αποφασίστηκε η δημιουργία ενός υπαλληλικού μηχανισμού που θα ασκεί αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας και το θέμα αυτό εισάγεται προς ψήφιση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Παράλληλα ξεκινάει η τρίτη φάση της τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης. Έχουν τοποθετηθεί περίπου 800 νέοι κάδοι ανακύκλωσης στην πόλη των Ιωαννίνων και άλλοι 1.000 κάδοι θα τοποθετηθούν σταδιακά στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Αυτό που αναμένει ο Δήμος Ιωαννιτών είναι η πρόσληψη συμβασιούχων μέσα από τη διαδικασία του ΟΑΕΔ, ώστε να λειτουργήσει και μία ακόμη «γραμμή» αποκομιδής ανακύκλωσης, ώστε να καλύπτει περιοχές εκτός πόλης. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου