Επικαιρότητα

Με αυξημένη προστασία η λειτουργία των οδοντιατρείων

Off

Σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο λόγω των περιορισμών και της υποχρέωσης αυστηρής τήρησης των όρων απολύμανσης και καθαριότητας, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από το πρωί της Δευτέρας και τα οδοντιατρεία, εξυπηρετώντας πλέον και τακτικά περιστατικά. 

Η βασική αλλαγή που επέρχεται σε αυτή τη νέα φάση της κανονικότητας και στην καθημερινή οδοντιατρική θεραπεία, είναι η χρήση των μέσων αυξημένης προστασίας σε μεγαλύτερο φάσμα οδοντιατρικών παρεμβάσεων. 

Οι οδοντίατροι άλλωστε, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Δημ. Κήττας και προ της κρίσης του κορωνοϊού, τηρούσαν συγκεκριμένα πρωτόκολλα υγιεινής, με απολύμανση των επιφανειών και αποστείρωση των εργαλείων σε ειδικούς κλιβάνους.

Για συγκεκριμένες χειρουργικές πράξεις, χρησιμοποιούνται πλέον υποχρεωτικά και μέσα αυξημένης προστασίας, όπως ειδικές ποδιές, σκουφάκια, προσωπίδες, ειδικές μάσκες κ.λπ.

Ο κ. Κήττας μιλώντας στο ITV τόνισε, ότι τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι πολίτες που εξυπηρετούνται στα οδοντιατρεία οφείλουν πλέον να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Πρόσθεσε δε, ότι οι ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα έχουν καλυφθεί, πλην όμως το κόστος της προμήθειάς τους επιβαρύνει πλέον σημαντικά τους οδοντιάτρους, αφού οι τιμές τους έχουν φτάσει στα ύψη.

 

Ο Σύλλογος

Σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων απευθυνόμενος στους πολίτες επισημάνει τα εξής που θα πρέπει να γνωρίζουν για να εξυπηρετούνται πλέον στα οδοντιατρεία.

– Τηλεφωνήστε για να ορίσετε το ραντεβού σας, πριν προσέλθετε στο οδοντιατρείο. Ο Οδοντίατρος θα σας ζητήσει πληροφορίες του ιατρικού και οδοντιατρικού σας ιστορικού, προκειμένου να ορίσει την ημέρα του ραντεβού σας και τη χρονική του διάρκεια. Να είστε ακριβείς στις πληροφορίες που θα δίνετε.

– Προσέρχεστε μόνοι ή σε ιδιαίτερη ανάγκη με έναν (1) μόνο συνοδό, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

– Προσέρχεστε στην ακριβή ώρα του ραντεβού σας, όχι νωρίτερα. Ο Οδοντίατρος θα χρειάζεται πλέον περισσότερο χρόνο, από το ένα ραντεβού στο άλλο, για να απολυμάνει σχολαστικά το χώρο της οδοντιατρικής μονάδας. 

– Φοράτε ατομική μάσκα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής σας.

– Καθαρίζετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι ή αντισηπτικό χεριών. 

– Απορρίπτετε τα  μέσα ατομικής προστασίας σας, όταν εισέρχεστε στο χώρο της οδοντιατρικής μονάδας σας για να ξεκινήσει η θεραπεία.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου