Εκδηλώσεις

Η Λούκα Κατσέλη παρουσιάζει το βιβλίο της «Δίνες και ευθύνες»

Off

Tο βιβλίο της «Δίνες και ευθύνες-βιώματα και ερμηνείες στην εποχή των μνημονίων» θα παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στο θεατράκι της Σκάλας η Λούκα Κατσέλη σε μία εκδήλωση που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση και οι εκδόσεις Πατάκη. Θα μιλήσουν η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο δικηγόρος-διαμεσολαβητής Χάρης Λαζάνης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

 

Συνέντευξη

«Μεγάλη είναι η χαρά μου για την παρουσίαση του βιβλίου μου εδώ στα άγια χώματα», είπε η Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη Τύπου χτες.

Ο στόχος του βιβλίου, όπως ανέφερε, είναι να απαντήσει σε μεγάλα, βασανιστικά ερωτήματα όπως: «μπορούσε να έχει αποφευχθεί η κρίση και να μη μπούμε στα μνημόνια με την ακραία λιτότητα; Τελικά τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα; Έχουμε βγάλει συμπεράσματα από ό,τι συνέβη;»

«Νομίζω ότι δεν έχει γίνει ο δημόσιος διάλογος. Η αλήθεια δεν είναι μονοδιάστατη. Είναι σημαντικό να βγάλουμε τα γυαλιά και να δούμε το βασικό αίτιο της κρίσης που δεν έχει λυθεί, το οποίο είναι η παραγωγική αποσάθρωση της χώρας. Όταν δεν έχεις αντιμετωπίσει τα θέματα και δεν έχουν γίνει οι επενδύσεις που έπρεπε, τότε γίνεσαι έρμαιο των αγορών. Ξεκίνησε πριν από χρόνια, συνεχίστηκε και δεν προσέξαμε την παραγωγική μας βάση και την ανταγωνιστική μας δράση. Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν είμαστε καλοί στην υλοποίηση και στην ανάπτυξη. Δεν αρκούν τα οριζόντια μέτρα. Πρέπει σε κάθε περιφέρεια να δούμε τις τοπικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις, να οργανωθούμε για την ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ