Επικαιρότητα

Συνέχεια με 12 νέα κρούσματα στα Γιάννενα

Off

Δώδεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο ΕΟΔΥ στην περιοχή των Ιωαννίνων, σε σύνολο 399 στη χώρα, που συνεχίζει για μία ακόμη ημέρα να καταγράφει μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Από τα 12 κρούσματα, τα πέντε αποδίδονται σε γνωστές συρροές κρουσμάτων χωρίς να υπάρχει επαρκής ενημέρωση ή διευκρίνιση επ’ αυτών. 

Η ανησυχία είναι δεδομένη, όπως και η εγρήγορση των υγειονομικών και των άλλων συναρμόδιων τοπικών αρχών και παραγόντων, για την περιοχή των Ιωαννίνων, που βρέθηκε μέσα σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων στο μάτι του κυκλώνα, αναφορικά με τη διασπορά του ιού, κάτι που αποδεικνύεται και από άλλες παραμέτρους, πλην της επίσημης καταγραφής. 

Μία τέτοια παράμετρος έχει να κάνει με την αύξηση του αριθμού των ασθενών, που νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ, που χθες το απόγευμα ήταν 15, ενώ άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Σε δηλώσεις του κατά την απογευματινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε, ότι υπάρχουν ενδείξεις τοπικής διασποράς στα Ιωάννινα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους στον δήμο Ιωαννιτών εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα. 

Μέχρι χθες, όπως ανέφερε, από τα 101 συνολικά κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων, τα 89 αναφέρονται σε κατοίκους του δήμου Ιωαννιτών, ουσιαστικά εντός του αστικού ιστού των Ιωαννίνων και αυτό οδήγησε στην απόφαση λήψης και εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

«Ο βασικός μας στόχος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ελέγξουμε τη διασπορά και να την περιορίσουμε», πρόσθεσε. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου