Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:50
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

Η πασχαλινή αγορά κινείται… νωχελικά

Off

Μπορεί το Πάσχα να είναι σε… απόσταση αναπνοής, η αγορά όμως των απαραίτητων για το πασχαλινό τραπέζι κινείται νωχελικά.
Από τη μία πλευρά, είναι η έλλειψη πόρων στα οικογενειακά ταμεία για μία ακόμα χρονιά. Το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, το οποίο και πρέπει να δοθεί μέχρι τη Μ. Τετάρτη θα προσφέρει μικρά περιθώρια, είναι όμως βέβαιο ότι οι μαζικότερες αγορές θα γίνουν προς το τέλος της Μ. Εβδομάδας.
Θέμα σε όλη την Ελλάδα υπάρχει με τον οβελία. Η χρονιά ήταν κακή για την κτηνοτροφία αφού οι ασθένειες κυρίως (καταρροϊκός κλπ) μείωσαν την παραγωγή. Η μειωμένη παραγωγή απειλεί τα έσοδα των κτηνοτρόφων που δεν αντέχουν να δώσουν φτηνά το αρνί και το κατσίκι. Η μειωμένη διάθεση στην ελληνική αγορά που αναμένεται να φέρει και υψηλότερες τιμές, επιδεινώθηκε και από τις εξαγωγές για το Καθολικό Πάσχα. Οι τιμές από τη Μ. Δευτέρα θα αποτελέσουν δείκτη για τις τάσεις της αγοράς και σε αυτόν τον τομέα.
Από εκεί και πέρα, μέχρι στιγμής η κατάσταση διαμορφώνεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην αγορά και όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς «επειδή  κατά τις πασχαλινές γιορτές η ζήτηση των αγαθών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των εορτών, είναι αυξημένη, επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της αγοράς».
Αρμόδιοι υπάλληλοι όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, προβαίνουν, όπως ανακοινώθηκε, καθημερινά σε ελέγχους αναφορικά με την εφαρμογή των  διατάξεων και λοιπών Υπουργικών Αποφάσεων καθώς και σε δειγματοληψίες ειδών τροφίμων-ποτών και καυσίμων για την ποιοτική τους εξέταση από τις Χημικές Υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους. 
Έλεγχοι επίσης γίνονται και από μικτά κλιμάκια  (Ε.Φ.Ε.Τ., Δ/νση Κτηνιατρικής, Διεύθυνση Υγείας) με ειδικότερη  έμφαση  στους ελέγχους που θα γίνουν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής των κρεάτων και την αποτροπή περιπτώσεων σφαγής σε μη νόμιμα λειτουργούντα σφαγεία.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ