Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:48
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

«Έξωση» με αστυνομία από την κατάληψη

Off

Με μία αστυνομική επιχείρηση που έγινε νωρίς το πρωί, τερματίστηκε η κατάληψη μίας μονοκατοικίας στην οδό Κουρεμένου 5. Η κατάληψη έγινε πριν από μερικούς μήνες ως συνέχεια εκείνης στην οδό Χρήστου Σαχίνη, λίγα μέτρα πιο μακριά, η οποία είχε ξεκινήσει μετά την επέμβαση στην κατάληψη “αντιβίωση” στα κτίρια του παλαιού «Χατζηκώστα».
Νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εκτελώντας εισαγγελική παραγγελία, καθώς ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας είχε κινηθεί δικαστικά και είχε ζητήσει την έξωση των καταληψιών, βρέθηκαν στο σημείο, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε ένα άτομο το οποίο και συνελήφθη.
Λίγη ώρα μετά μία ομάδα ατόμων, που συμμετέχουν στις καταλήψεις βρέθηκε στο σημείο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για την αστυνομική επιχείρηση, ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όμως δεν πήραν έκταση.
Στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελικός λειτουργός, ενώ λίγο μετά τις 10 και μετά τις διαβουλεύσεις, οι καταληψίες άρχισαν να απομακρύνουν τα πράγματα από το οίκημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας βρίσκεται στο εξωτερικό και από εκεί ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες έξωσης. Από την άλλη αρκετοί περίοικοι τονίζουν ότι το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο, όμως προσθέτουν ότι μετά την έναρξη της κατάληψης, βελτιώθηκε η κατάσταση αναφορικά με την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή, καθώς το εγκαταλελειμμένο οίκημα αποτελούσε εστία μόλυνσης, αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την φροντίδα του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ