Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:48
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ – Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ

Off

Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ διαθέτουν πλέον δημότες και επισκέπτες του Δήμου Δωδώνης, μετά την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού που προμηθεύτηκε ο Δήμος, μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU.

Δωρεάν και γρήγορο ίντερνετ σε ταχύτητες έως και 50Mbit παρέχεται από το Δήμο Δωδώνης σε επτά σημεία και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές:

– Κεντρικό Δημαρχείο του Δήμου Δωδώνης, στην Αγία Κυριακή

– Δωδωνούπολη (πρώην Δημαρχείο)

– Δερβίζιανα (πρώην Δημαρχείο)

– Τύρια (πρώην Δημαρχείο)

– Αρτοπούλα (κεντρική πλατεία)

– Σενίκο (κεντρική πλατεία)

– Σκλίβανη (κεντρική πλατεία)

Η παροχή δωρεάν και γρήγορου ίντερνετ πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου, με δεδομένο ότι έχει γίνει η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, στο πλαίσιο του ίδιου έργου. Στην επόμενη φάση, τα σημεία όπου θα εγκατασταθεί το ασύρματο ίντερνετ βρίσκονται στα εξής χωριά: Τέροβο, Κάτω Μουσιωτίτσα, Νέα Μουσιωτίτσα, Κρυφοβός, Κοπάνη, Ρωμανός, Σιστρούνι (Πηγές Αχέροντα), Μελιγγοί και Πολύγυρος.

 

Το πρόγραμμα WiFi4EU

Μέσω του WiFi4EU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφαλίζει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη.

Το κουπόνι WiFi4EU παρέχει ένα σταθερό ποσό χρηματοδότησης ύψους 15.000 ευρώ ανά Δήμο. Οι Δήμοι που λαμβάνουν τα κουπόνια επιλέγουν τα «κέντρα δημόσιας ζωής» όπου θα δημιουργηθούν τα σημεία WiFi4EU (σημεία ασύρματης πρόσβασης). Τα κουπόνια WiFi4EU καλύπτουν τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης των σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Οι Δήμοι που λαμβάνουν κουπόνι δεσμεύονται να καλύπτουν τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού, με στόχο την παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας Wi-Fi για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ