Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 08:27
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Πώς λειτουργούν οι Ιεροί Ναοί και ποιοι είναι οι περιορισμοί

Off

Σε νέα φάση λειτουργίας μπαίνουν οι Ιεροί Ναοί, πάντα με τη τήρηση μέτρων πρόληψης. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, από την Δευτέρα για τις τας ενορίες των Ιωαννίνων, όπου υπηρετούν τουλάχιστον δυο ιερείς, κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή, θα τελούνται υποχρεωτικώς δυο Θείες Λειτουργίες, 

-από 7.00΄ έως 09.15΄ και 

– από 10.00΄ έως 11.00 

με την παρουσίαν του επιτρεπομένου αριθμού πιστών, 25 διά τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς και 50 διά τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων και απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρων.

Πέραν των Θείων Λειτουργιών των Κυριακών και των εορτών εις άπαντας τους ιερούς ναούς της πόλεως των Ιωαννίνων θα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατον δια την εξυπηρέτησιν των πιστών και την διευκόλυνσιν τελέσεως των μνημοσύνων, ως ακριβώς ίσχυσεν και από τον Μάιον έως τον Οκτώβριον.

Παρακαλούνται οι πιστοί να διαφυλάσσουν εις το ακέραιον τα μέτρα προστασίας ως αυτά ισχύουν επισήμως και να ακολουθούν τας υποδείξεις των υπευθύνων ιερέων, επιτρόπων και εργαζομένων εις τους Ιερούς Ναούς.

Για τις υπόλοιπες ενορίες, όπου δεν υπηρετούν περισσότεροι του ενός ιερείς, στην πόλη και τα χωριά, θα συνεχίσει επίσης να ισχύει το πρόγραμμα λειτουργίας ως είχεν από τον Μάιον έως τον Οκτώβριον με την τήρηση, ασφαλώς, των προβλεπομένων μέτρων προστασίας ως αυτά νομίμως ισχύουν, ήτοι Όρθρος και μια Θεία Λειτουργία με την παρουσίαν μέχρι 25 πιστών και τήρησιν των προβλεπομένων μεταξύ τους αποστάσεων, ήτοι δύο μέτρων.

Παρακαλούνται «οι σεβαστοί ιερείς, οι επίτροποι και οι εργαζόμενοι εις τους Ιερούς Ναούς να φροντίζουν δια την καθαριότηταν, την υγειονομικήν ασφάλειαν και την τήρησιν των προβλεπομένων μέτρων μετά πάσης σχολαστικότητος!

Δια την τέλεσιν των μυστηρίων οι ιερείς πρέπει να φροντίζουν τόσον δια την ενημέρωσιν των ενδιαφερομένων πιστών, όσον και δια την τήρησιν των μέτρων δια την διασφάλισιν της υγείας των».

Για την εορτή του Αγίου Μαξίμου θα τελεσθεί από τον Μητροπολίτη μετά πάσης απλότητος Εσπερινός και Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Παϊσίου, άνευ άλλων εκδηλώσεων.

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ