Επικαιρότητα

Προτεραιότητα το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη

Off

Το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η πρόταση ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα και η διαχειριστική μελέτη που έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Μ. Ελισάφ με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά το απόγευμα της Κυριακής στο δημαρχείο της πόλης.

Ολοκληρώνοντας το διήμερο των περιοδειών και συναντήσεων με αυτοδιοικητικά στελέχη του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης αντίστοιχα, ο κ. Αμυράς επισκέφθηκε τον κ. Ελισάφ και στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τη λίμνη Παμβώτιδα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο για την αναβάθμιση του οικοσυστήματος όσο και για την ανάδειξη της παραλίμνιας ζώνης. 

Το ΠΔ της Παμβώτιδας, για το οποίο η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή και σύμφωνη γνώμη όλων των τοπικών φορέων, πλην όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν το προώθησε ποτέ προς υπογραφή, αποτελεί όπως ανέφερε ο κ. Αμυράς μία πολιτική, αλλά και προσωπική του προτεραιότητα, από τη θέση του υφυπουργού. 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι από τη νέα του θέση θα βοηθήσει ώστε να προωθηθούν θέματα της πόλης και της περιοχής ενώ ο ίδιος θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τον δήμο.

«Είχαμε την δυνατότητα να συνεργαζόμαστε αρμονικά όλο το προηγούμενο διάστημα και πάντα ο κ. Αμυράς ήταν πρόθυμος να βοηθήσει για την προώθηση θεμάτων του δήμου μας. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα του δήμου αλλά και τα ζητήματα της δικής του αρμοδιότητας. Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα διατηρήσουμε μία στενή επικοινωνία. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει το καλύτερο για τα θέματα του τόπου μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Αμυράς σημείωσε ότι η συνεργασία για μία σειρά θεμάτων που ταλανίζουν την περιοχή ήταν εκτενής και λεπτομερής.

«Θα είμαι άμεσος συνεργάτης του δήμου» τόνισε στις δηλώσεις και ως υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το καλύτερο για όλη την χώρα, επαναλαμβάνοντας πως το περιβάλλον,. Η προστασία και η ανάδειξή του πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία και τους πολίτες ως μία εθνική υπόθεση.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ