Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 12:17
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου 2021
Πολιτικό Ρεπορτάζ

Με «πράσινη» ατζέντα η συνάντηση με τον Γ. Αμυρά

Off

Η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιοποικιλότητας, τα δάση, τα ύδατα καθώς το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής από την πλευρά της ευαισθητοποίησης του κοινού και της εκπαίδευσης των νέων, κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος  Γεωργάκος με τον Υφυπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιο Αμυρά.

Επίσης συζητήθηκε η αξιοποίηση από τον Δήμο των οικονομικών εργαλείων που σχεδιάζει ο υφυπουργός στο πλαίσιο ανάπτυξης projects  των αξόνων Green & Smart.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ο Υφυπουργός στο πλαίσιο της πρώτης συνεργασίας επέδειξε καλή γνώση τόσο ως προς το Εθνικό Πάρκο του Αμβρακικού και τον υδάτινο πλούτο όσο και της  δυναμικής της πλούσιας βιοποικιλότητας, των υδάτων και των δασών του Δήμου και ιδιαίτερα για τα δάση και υπογραμμίστηκε ότι η ενίσχυση με νέο προσωπικό στις δασικές υπηρεσίες αποτελεί το πρώτο βήμα της προς την ανάπτυξη της νέας πολιτικής. 

Τέλος «στο πλαίσιο της ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδιασμού για ένα βιώσιμο τουρισμό, στον οποίο το περιβάλλον αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη συναντίληψη για τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης περιβαλλοντικών ψηφιακών σημείων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. 

Ο Υφυπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Πρέβεζας να επισκεφθεί τον Δήμο Πρέβεζας ώστε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί με την περιήγηση στους περιβαλλοντικούς θησαυρούς του Δήμου Πρέβεζας.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου