Ήπειρος

Σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Off

Σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τυχόν θα προκληθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών. 

Η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες και έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα των υπηρεσιών για τους υπαλλήλους που θα βρίσκονται σε επιφυλακή το σαββατοκύριακο, ενώ έχουν ήδη ειδοποιηθεί και ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων, ώστε εάν κριθεί απαραίτητο, να είναι και αυτοί σε ετοιμότητα, ώστε να συμμετέχουν είτε στον αποχιονισμό είτε στην ρίψη αλατιού.

Για μία κατάσταση που είναι συνεχώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη, αφού τα προγνωστικά μοντέλα διαφοροποιούνται διαρκώς, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για το πόσο σφοδρή θα είναι η χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γ. Λώλης, απευθύνοντας έκκληση παράλληλα στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες.

Η απόλυτη βεβαιότητα πάντως προκύπτει για τον υδράργυρο που από την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει κάθετη πτώση, κάτι που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και υπάρξει ισχυρή χιονόπτωση την Κυριακή στο λεκανοπέδιο, το βράδυ της Κυριακής, με δεδομένο τον παγετό που θα επικρατεί και την επικινδυνότητα για τις μετακινήσεις, θα ληφθεί απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας κα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Αλάτι με φειδώ

Ο δήμος έχει ήδη διαθέσει αλάτι στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι των χωριών, όπως και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους από τους οποίους επίσης μπορούν οι πολίτες να το προμηθεύονται.

Ο κ. Λώλης απηύθυνε έκκληση επίσης στους πολίτες να μην κάνουν αλόγιστη χρήση αλατιού, αλλά να το χρησιμοποιούν με φειδώ, γιατί η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει φθορές στο οδόστρωμα ή στα πεζοδρόμια.

Επίσης, αλάτι για τους πολίτες θα διατίθεται στα ακόλουθα σημεία:

– στο Κεντρικό Δημαρχείο

– στο Εργοτάξιο Αγίου Νικολάου & Εργοτάξιο Κατσικά

– στο πρώην Δημαρχείο Πεδινής

– στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή

Στην διάθεση των πολιτών είναι τα ακόλουθα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας:2651031448 & 2651026271

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου