Επικαιρότητα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ – Καθυστερεί η έκτακτη ενίσχυση στα Κ.Τ.Ε.Λ

Off

Ο Βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους Βουλευτές Γιώργο Μουλκιώτη και Κώστα Σκανδαλίδη, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την έκτακτη ενίσχυση στις εταιρείες Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., η οποία δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα.

Αναλυτικά αναφέρουν ότι από τον Ιούλιο του 2020 έχει ψηφιστεί η σχετική διάταξη για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης στις εταιρείες ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., στα τουριστικά γραφεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, που διαθέτουν ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης, καθώς και στα τουριστικά γραφεία που διαθέτουν και έχουν θέσει σε κυκλοφορία τουριστικά τρένα. 

Οι συγκεκριμένες εταιρείες κατά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποχρεούνται να μετακινούνται με μειωμένο αριθμό επιβατών, γι’ αυτό άλλωστε είναι αναγκαία η άμεση καταβολή της επιδότησης, όπως ήδη προβλέπεται με τη σχετική ΚΥΑ(143777/2020 – ΦΕΚ Β’ 5822/30-12-2020), που όμως δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Επιπρόσθετα επισημαίνουν ότι οι καθυστερήσεις στην καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης επιδεινώνουν το οικονομικό πρόβλημα στο οποίο βρίσκονται οι δικαιούχοι των ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα και την προβληματική εκτέλεση των δρομολογίων, προκαλώντας δυσφορία και διαμαρτυρίες από την πλευρά των πολιτών.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για το λόγο που δεν έχει υλοποιηθεί η σχετική απόφαση, αν σκοπεύουν να προβούν στις προβλεπόμενες καταβολές και πότε ακριβώς θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στις εταιρείες ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε..

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ