Αθλητικά

Να ανοίξει η συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές

Off

Την ευκαιρία για μία πρώτη, πρόχειρη μεν και επιδερμική, αλλά ενδιαφέρουσα, συζήτηση για το μέλλον των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων στα Ιωάννινα έδωσε η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο

και η αποδοχή από το Σώμα της πρότασης για την οριστική τακτοποίηση της εκκρεμότητας που υπήρχε από το παρελθόν με την αγορά του ακινήτου στο οποίο λειτουργεί το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Πανηπειρωτικό. 

Το περιφ. συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αγορά του ακινήτου επί του οποίου κατασκευάστηκε το Νέο Κλειστό, στο χώρο που επρόκειτο να αναγερθεί και να λειτουργήσει η αίθουσα βαρέων αθλημάτων και δόθηκε η σχετική εξουσιοδότηση στον περιφερειάρχη για την υπογραφή του συμβολαίου.  

Η αγορά του ακινήτου έχει το συμβολικό αντίτιμο των 10.000 ευρώ, επί της ουσίας όμως όπως ανέφεραν ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Δημ. Σιώλος, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης είναι μία απόφαση, που βάζει τέλος σε μία πολυετή δύσκολη σε γραφειοκρατικό επίπεδο, διαδικασία.

 

Οι αθλητικές υποδομές

Εκτός από το τυπικό σκέλος όμως, στη συνεδρίαση έγινε και συζήτηση γενικότερα για τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή, με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και την δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, να παραχωρήσει το Κλειστό ξιφασκίας από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Ιωάννινα. 

Ο Γ. Ζάψας τόνισε, ότι είναι κατάλληλη η στιγμή, να ανοίξει γενικότερα η συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές και ενόψει της εγκατάστασης του κλειστού από το Ελληνικό, αλλά και επειδή οι ανάγκες της περιοχής έχουν αυξηθεί πολύ και θα πρέπει να γίνει ένας αναλυτικός σχεδιασμός που δε θα σταματήσει μόνο στο συγκεκριμένο κλειστό.

 Ο Αλ. Καχριμάνης ανέφερε, ότι το νέο κλειστό θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα μετά τον Ιούλιο, όταν και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων στο Ελληνικό. Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης σημείωσε από την πλευρά του, πως θα είναι χρήσιμη μία ανοιχτή συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή, όχι όμως μόνο στο επίπεδο των αριθμού αυτών που υπάρχουν και εκείνων, που ίσως λειτουργήσουν, αλλά και στο ποιος θα είναι ο διαχειριστής των εγκαταστάσεων.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου