Πολιτισμός

Ένα ταξίδι από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Off

Σημαντικά ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο, αφιέρωμα στο ταξίδι και ταινίες τεκμηρίωσης για παιδιά και νέους,  περιλαμβάνει το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το οποίο ξεκινά το δικό του ταξίδι, διαδικτυακά, από τις 4 Μαρτίου.

Μέχρι τις 14 Μαρτίου θα προβληθούν, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr, συνολικά 50 ντοκιμαντέρ, θα εγκαινιαστεί το νέο τμήμα για podcasts, θα πραγματοποιηθούν workshops και μια ανοιχτή συζήτηση για το κοινό.

Το αφιέρωμα «Προορισμός: Ταξίδι» εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του ταξιδιού και τη σχέση μας μαζί του μέσα από  συνολικά 22 ταινίες, 20 ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες μυθοπλασίας, και θα συνοδεύεται από μία δίγλωσση ειδική έκδοση, στην οποία άνθρωποι του σινεμά, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί προσεγγίζουν τις διαφορετικές πτυχές του ταξιδιού.

Τα διαδικτυακά εργαστήρια απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcasts και θα  προσφέρουν εργαλεία και εξειδίκευση πάνω στις δομές και τα είδη τους. 

Η παραγωγός ντοκιμαντέρ και βραβευμένη  podcaster Ντελφίν Σαλτέλ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό εργαστήριο για το περιεχόμενο και τις τεχνικές αφήγησης, ο  sound designer και μουσικός Πίτερ Λέοναρντ θα μιλήσει για την ηχοληψία και την παραγωγή podcasts, ενώ ο δικηγόρος,  ειδικευμένος πάω στα θέματα των δικαιωμάτων Γκόρντον Φάιρμαρκ θα αναφερθεί σε θέματα copyright και προστασίας  περιεχομένου.

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συζήτηση για το κοινό, live στο κανάλι του Φεστιβάλ  στο YouTube, στην οποία θα συμμετέχουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος, παρουσιαστής, ηθοποιός, επιχειρηματίας (podcasts LIFO), ο Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης (pod.gr) και η Δάφνη Καρνέζη, δημοσιογράφος (ιδρύτρια του The Greek Podcast Project).

Τα πόστερ του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι έργα της φωτογράφου Όλγας Δέικου, ενώ το video editing του σποτ της φετινής διοργάνωσης είναι του Salvador Muñoz.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος με υβριδικό τρόπο: Τον Μάρτιο διαδικτυακά και από τις 24  Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου τόσο ψηφιακά όσο και σε φυσικούς χώρους. 

Το καλοκαίρι θα προβληθούν τα τρία διαγωνιστικά τμήματα του 23ου ΦΝΘ, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ. Η Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Το online 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις ταινίες στο: filmfestival.gr.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου