Επικαιρότητα

Και επισήμως Ρυμοτομικό Σχέδιο στα Σεισμόπληκτα

Off

Ο Ρυμοτομικός Σχεδιασμός περιλαμβάνει πλέον και τα Σεισμόπληκτα. Όπως ανακοίνωσε χτες ο Δήμος Ιωαννιτών, «μετά από αγώνα και προσπάθεια πολλών ετών έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και βρίσκεται σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο περιοχής. Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών

που είχε ακυρωθεί από το ΣΤΕ καθώς και η πράξη εφαρμογής που είχε κυρωθεί με την αριθ.1/2001 πράξη η οποία εγκρίθηκε με την 3769/16-2-2001 απόφαση Δημάρχου Δήμου Ιωαννιτών».

Οι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν οικοδομικές άδειες ενώ οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μπορούν να συντάσσουν συμβόλαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή Σεισμοπλήκτων βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου με εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.

Σημειώνεται ακόμα ότι για την ισχύ της ακυρωθείσας πράξης εφαρμογής συνέβαλε σημαντικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.  Για την επανέγκριση του ακυρωθέντος σχεδίου συνέβαλαν καθοριστικά με την σύνταξη μελέτης αιτιολόγησης στις αιτιάσεις του ΣτΕ οι υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος πολεοδομικών εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει ευχαριστίες σε όλους «για την συμβολή τους ώστε να κλείσει μία σημαντική εκκρεμότητα για τους κατοίκους των Σεισμοπλήκτων».

 

Η παράταξη Θ. Μπέγκα

Η παράταξή «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα, «χαιρετίζει την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θέτουν πλέον σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο Σεισμοπλήκτων, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα θέμα που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν χωρίς εμπόδια τις περιουσίες τους. 

Η σημερινή δημοτική αρχή όμως, στην ανακοίνωσή της για το θέμα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μικρόψυχη, «αποφεύγοντας» να ονοματίσει στους συμμετέχοντες στη συλλογική προσπάθεια που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια τη δική μας δημοτική αρχή, εκτός αν μας περιλαμβάνει στους «λοιπούς» που απευθύνει ευχαριστίες… 

Οι πολίτες όμως γνωρίζουν και τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες και τους αγώνες που δώσαμε για το ζήτημα αυτό», καταλήγει.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου