Επικαιρότητα

87 χιλιάδες έλεγχοι από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ

Off

Τις 1.081 αποστολές έφτασαν από τον Σεπτέμβριο ως και σήμερα οι 15 Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟμΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και οι 5 ΚΟμΥ του συνοριακού σταθμού στην Κακαβιά έχοντας διενεργήσει περισσότερους από 87.000 ελέγχους. 

Σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποιήθηκες χτες δράσεις αφορούν τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής, ειδικά σχολεία, οικοτροφεία, ιχνηλατήσεις, δομές χρονίως πασχόντων, δειγματοληψίες πολιτών σε Νοσοκομεία, εργοστάσια, μαζικές δειγματοληψίες κ.α., ενώ καθημερινή είναι η παρουσία των κλιμακίων στο Τελωνείο της Κακαβιάς, διενεργώντας ελέγχους σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα.

Καθημερινά και τα σαββατοκύριακα, λειτουργεί σταθερό σημείο με δειγματοληψία ανοικτή για το κοινό, ώστε άμεσα να ελέγχεται όποιος πολίτης το επιθυμεί. 

Σταθερά σημεία ελέγχων υπάρχουν και στα δύο νοσοκομεία της πόλης όπου ελέγχονται συνοδοί, ασθενείς και εργαζόμενοι των νοσοκομείων με τρία σταθερά σημεία σε κάθε νοσοκομείο.

Οι ΚΟμΥ επίσης πραγματοποιούν ανοικτές δειγματοληψίες για το κοινό με τακτικά drive through και δράσεις σε πλατείες, κοινοτικά καταστήματα και αγροτικά ιατρεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εξεταστεί δωρεάν. Επίσης οι ΚOμΥ Ιωαννίνων-Κακαβιάς ελέγχουν καθημερινά με δύο βάρδιες τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Σημαντική είναι η συμβολή των ΚΟμΥ και στον εμβολιασμό πολιτών που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης, τόσο στην πόλη, όσο και την υπόλοιπη Ήπειρο  και σε νησιά του Ιονίου. Συγκεκριμένα έχουν συμβάλει στον εμβολιασμό ιδρυμάτων στην Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα και Κεφαλλονιά.

 

Νέο πρόγραμμα για rapid test

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ, την τρέχουσα εβδομάδα (1 -5 Μαρτίου) έχει διοργανώσει τις παρακάτω δειγματοληψίες ταχείας ανίχνευσης (rapid test):

– ΤΡΙΤΗ: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο στα Καρδαμίτσια

Ε.ΝΕ.ΓΥΛ. Ειδικό Γυμνάσιο -Λύκειο στα Σεισμόπληκτα

ΣΑΠ Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Νεοκαισάρεια  ΕΚΑΒ

– ΤΕΤΑΡΤΗ: Rapid test στο Οικοτροφείο Νόστος

Ανοιχτή δράση στην Κόνιτσα

Ανοιχτή δράση σε οικισμούς Ρομά

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Δειγματοληψία στο εργοτάξιο του Δήμου σε προσωπικό και καθαρίστριες του Δήμου.

Παράλληλα σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Επίσης καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) διενεργούνται δωρεών rapid test από 8.30 πμ.μ. έως 3.00 μ.μ. για το κοινό στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και ειδικότερα στην εξωτερική του πύλη. 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου