Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 08:41
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Το πάρκο των Σεισμοπλήκτων υπό την προστασία των μαθητών

Off

Επέστρεψαν στο σχολείο και στη διά ζώσης εκπαίδευση, με διάθεση να ασχοληθούν και να προσφέρουν εθελοντική δράση, μέσα από τη σύσταση μίας περιβαλλοντικής ομάδας. 

Ο λόγος για τους  μαθητές του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων, που μετά το παρατεταμένο lockdown, πρότειναν στη διεύθυνση του σχολείου και στους καθηγητές τους, να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες ώστε να φροντίσουν το πάρκο των Σεισμοπλήκτων, που βρίσκεται απέναντι από το στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Ο καθαρισμός, η φροντίδα και περιποίηση του πάρκου, όπως και η δενδροφύτευση είναι οι βασικοί στόχοι της περιβαλλοντικής ομάδας των μαθητών, που βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο πάρκο και μαζί με καθηγητές τους και υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου, προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου, απομακρύνοντας χόρτα και σκουπίδια ενώ φύτευσαν λουλούδια και δέντρα.

Μέσω της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην ανάδειξη και την προστασία του περιβάλλοντος και να ενισχύσουν τους «δεσμούς» των ίδιων καθώς και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με το πάρκο.

Ο δήμος είχε φροντίσει να τους προμηθεύσει με τα απαραίτητα εργαλεία, καθώς και με σακούλες ανακύκλωσης.

 

Επίσκεψη Δημάρχου

Στο πάρκο βρέθηκαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Βασίλη Ζωγράφο και τους αντιδημάρχους Αριστείδη Παππά, Βαγγέλη Πήχα και Γιάννη Αϊβατίδη.

Ο κ. Ελισάφ στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους μαθητές οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση ενός κοινόχρηστου χώρου με την ωριμότητά τους και τη διάθεση τους για προσφορά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 8ου Λυκείου Νίκος Βράνος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου για την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας των μαθητών και για τις εργασίες αποκατάστασης του πάρκου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Τις προηγούμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν αποκαταστήσει παγκάκια και κιόσκια, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποκατασταθούν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε το πάρκο να αποδοθεί ασφαλές στους πολίτες. 

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι όσο προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του κόμβου της λεωφόρου Νιάρχου, τόσο θα δυσκολεύει η συνθήκη προστασίας του πάρκου, αφού ένα μεγάλο τμήμα του, συμπεριλαμβάνεται στο γήπεδο στο οποίο θα επεκταθεί ο νέος κόμβος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ