Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 03:58
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Συνέχιση των δομών ψυχικής υγείας στους ίδιους χώρους

Off

Την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο, η μεταφορά της διοικητικής λειτουργίας και αρμοδιότητας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο ΠΓΝΙ, να συμπαρασύρει και τη μεταφορά άλλων δομών του νοσοκομείου, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζόμενων του νοσοκομείου Χατζηκώστα. 

Η εξέλιξη των προηγούμενων ημερών με την υπογραφή τη ΚΥΑ του υπ. Παιδείας και του υπ. Υγείας αντίστοιχα, για τη μεταφορά της αρμοδιότητας και ευθύνης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας από το Χατζηκώστα στο ΠΓΝΙ, μετά από 31 χρόνια λειτουργίας, ήταν κάτι μη αναμενόμενο για τους εργαζόμενους του Χατζηκώστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Κων. Καλαμπόκας. 

Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι, όπως σημείωσε, το ότι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τους λόγους που καθόρισαν τη συγκεκριμένη απόφαση, υποβαθμίζοντας και συρρικνώνοντας τον ψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου.

«Ανησυχούμε μήπως η απόφαση αυτή είναι η απαρχή για μεταφορά και άλλων δομών από το Χατζηκώστα. Για αυτό ζητούμε τη συνέχιση των δομών ψυχικής υγείας στους ίδιους χώρους και την ίδια λειτουργία. Την ίδρυση και λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής δυναμικότητας τουλάχιστον 10 κλινών στο Πολυδύναμο και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία στη μετά covid εποχή του Πολυδύναμου ως Detox όπως και ο χαρακτήρας ίδρυσής του και την πλήρη λειτουργία του προγράμματος «κατ’ οίκον νοσηλεία», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

Ο Γιώργος Μακρυδήμας, διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Χατζηκώστα χρησιμοποίησε πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς σχολιάζοντας την απόφαση, σημειώνοντας πως είναι πρωτοφανές υπηρεσίες του ΕΣΥ, να εκχωρούνται και να παρέχονται στο ΠΓΝΙ. «Σε ένα κατ’ επίφαση πανεπιστημιακό νοσοκομείο, γιατί πρόκειται για ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ που φιλοξενεί πανεπιστημιακούς καθηγητές. Το βασικό ερώτημα είναι, γιατί κόπτονται όλοι τόσο πολύ για να περιέλθουν υπηρεσίες του ΕΣΥ υπό την ομπρέλα των πανεπιστημιακών», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Αμφότεροι τέλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα και προσωπικά στον διοικητή Σπ. Δερδεμέζη για τις προσπάθειές του, όπως και προς όλους εκείνους που βοήθησαν και υποστήριξαν με τη στάση και τις πράξεις τους, τις θέσεις του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ