Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 01:45
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Δύο νέα καραβάκια μπαίνουν στη λίμνη

Off

Αναμένεται από την Περιφέρεια η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση των δύο νέων αδειών πλωτών

«Στον αέρα» αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την χορήγηση των δύο νέων αδειών πλωτών μέσων στην Παμβώτιδα που θα πραγματοποιούν συγκοινωνιακούς πλόες και θα ενταχθούν στην υφιστάμενη γραμμή Ιωάννινα- Νησί και αντίστροφα και σε όποια δρομολογιακή γραμμή δημιουργηθεί στο μέλλον.

Σχεδόν έξι μήνες μετά την τελευταία συζήτηση επί του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο και ατέρμονες συζητήσεις πολλών ετών, η περιφέρεια Ηπείρου προωθεί την προκήρυξη, που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει και σαφείς και συγκεκριμένους όρους και κριτήρια για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σκαφών, αλλά και για τα κριτήρια κατάταξης των υποβαλλόμενων προτάσεων.

Ως προς τις προδιαγραφές των πλωτών θα πρέπει:

Τα σκάφη να είναι απολύτως νεότευκτα, να είναι φιλοπεριβαλλοντικά, με μηχανές αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ή ηλεκτροκίνητα, υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Το βύθισμά τους να μην είναι μεγαλύτερο από 1,50 μέτρα.

Το μήκος τους να μην είναι μεγαλύτερο από 15 μέτρα και να τηρούνται όλες οι λοιπές τεχνικές προδιαγραφές της νομοθεσίας για τα πλωτά μέσα.

 

Επιπλέον κριτήρια

Η αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών των προτεινόμενων πλωτών μέσων και ειδικότερα το κριτήριο του φιλοπεριβαλλοντικού αυτών και της σχετικής επιβάρυνσης που προκαλούν σε σχέση με τις μηχανές κίνησής τους, λαμβάνεται υπόψη ως το πρώτο και ουσιαστικότερο κριτήριο με αντίστοιχη βαρύτητα. 

Επιπλέον κριτήρια για την σχετική κατάταξη και αξιολόγηση είναι μεταξύ άλλων:

Η εντοπιότητα των αιτούντων ενδιαφερομένων ως δημοτών ή μονίμων κατοίκων Νήσου την τελευταία πενταετία τουλάχιστον. 

Η οικονομική κατάσταση των αιτούντων ενδιαφερομένων.

Η γνώση του αντικειμένου εκ μέρους του αιτούντος ενδιαφερομένου (χειριστής σκάφους) ή εργαζόμενου που θα απασχοληθεί για την εκτέλεση των δρομολογίων.  

Κατά την κατάταξη, θα λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος ετοιμότητας για την δυνατότητα απόκτησης και καθέλκυσης του πλωτού μέσου, που πρέπει να τηρεί τις ως άνω προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση πλόων στην ως άνω δρομολογιακή γραμμή, που δεν πρέπει να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, για το οποίο δεσμεύονται όλοι οι αιτούντες ενδιαφερόμενοι.   

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ