Επικαιρότητα

Περιμένοντας το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση

Off

Το «πράσινο φως» της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αρχικά και μετέπειτα της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία περιμένει ο κλάδος της εστίασης, που μετρά απώλειες πολλών δισ. και συνακόλουθα το ίδιο και τα ταμεία του κράτους από το μεγάλο διάστημα στο οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής. 

Τα τελευταία 24ωρα πέραν των πιέσεων που αυτονόητα αυξάνονται και από τους επαγγελματίες, αλλά και από την ίδια την κοινωνία, φαίνεται, ότι ανάλογη τάση καταγράφεται και στο επίπεδο των κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών. Κάπως έτσι φτάσαμε στο πρωί της Δευτέρας, όπου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε, πως ο κλάδος της εστίασης θα ανοίξει εντός του Απριλίου, σε πρώτη φάση μόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Αυτό βέβαια δεν ικανοποιεί, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ – μπαρ Ιωαννίνων «Παμβώτις» το σύνολο των μελών του κλάδου, όπως είχε επισημανθεί από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, ωστόσο είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση.

Επίσης όμως με ενδιαφέρον περιμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου, όπως ανέφερε ο κ. Τάτσης τις οριστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ώστε να ανοίξουν  με ασφάλεια και κυρίως με την ενίσχυση της ρευστότητάς τους. «Ακούμε τις δεσμεύσεις για ένα ποσό 350 εκ. που θα δοθεί στην εστίαση για να επανεκκινήσει η λειτουργία της, με την προμήθεια των πρώτων υλών, με την κάλυψη των απωλειών για τα υλικά που κατέληξαν στα σκουπίδια κα με την επιδότηση του ενοικίου, αλλά θα περιμένουμε τις οριστικές ανακοινώσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν οι ενισχύσεις αυτές στις επιχειρήσεις μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ποσοστό 50% των επιχειρήσεων στην εστίαση, που είναι αμφίβολο εάν καταφέρουν να επανεκκινήσουν, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τις επιχειρήσεις και για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, που διατηρούν», ανέφερε ο κ. Τάτσης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ