Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:54
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Άνοιξε κι άλλο η «βεντάλια» των εμβολιασμών

Off

Από την Παρασκευή νέες ηλικιακές κατηγορίες έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ήδη άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 70 – 74 ετών και έχουν οριστεί και τα πρώτα ραντεβού και στα Γιάννενα είτε κατευθείαν μέσα από την πλατφόρμα είτε στα φαρμακεία.

Στις 2 Απριλίου θα ακολουθήσει και  η ηλιακή ομάδα 65 – 69 ενώ από την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και η δυνατότητα αίτησης για την ένταξη όσων ανήκουν στην ομάδα Α με τα υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου που αφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στην περίπτωση των πολύ σπάνιων παθήσεων υπάρχει δυνατότητα ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση έτσι ώστε να εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμός για κατηγορίες πολιτών από 60 έως και 64 ετών, άνω των 75 ετών, με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζομένων στον τομέα της υγείας ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 1.537.104 εμβολιασμοί. «Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον νέο MEGA εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι. 

Τη διαβεβαίωση πως η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά κανονικά και πως έως το τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση όλοι οι πολίτες, που επιθυμούν να εμβολιαστούν και είναι άνω των 60 ετών, καθώς και αυτοί, που υποφέρουν από βαριά υποκείμενα νοσήματα, παρείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε την Κυριακή το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να «πάρουμε πίσω τις ζωές μας στα χέρια μας», και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, καθ όσον κυβέρνηση και ειδικοί εντός του Απριλίου θα ξεδιπλώνουν το σχέδιο ανακατανομής των δραστηριοτήτων, που έχουν «παγώσει» λόγω του lockdown.

 

1.630.000 εμβολιασμοί

Χτες έγιναν, 26.000 εμβολιασμοί και από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα συνολικά 1.630.000 εμβολιασμοί. Έχει εμβολιαστεί ποσοστό 10,14% με μία δόση, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση  για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και από 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 65-69. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ότι από την 1η Απριλίου θα ενταχθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα  και σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται πάνω από 1.000. Επίσης, σε ανθρώπους με σοβαρή αλλεργία θα δοθεί η δυνατότητα να δηλώνεται αυτό και να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός τους σε κάποιο νοσοκομείο.

 

Και εκπαιδευτικοί

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε νέο μηχανισμός αναπλήρωσης με λίστα αναμονής -για τις αδιάθετες δόσεις  θα επιλέγεται μελλοντικό ραντεβού- και επίσης ανακοίνωσε ότι  στο μηχανισμό αναπλήρωσης θα μπουν και οι  εκπαιδευτικοί αυτή την εβδομάδα εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. 

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε για τον Απρίλιο προγραμματίζονται 1.500.000 εμβολιασμοί και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα η Pfizer  θα παραδώσει  περισσότερες από 1.100.000 δόσεις, η εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna  100.000 δόσεις. Η εταιρεία Johnson&Johnson θα παραδώσει 1,2 εκατομμύρια  δόσεις προς τη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ