Περίπου στα μέσα Απριλίου αναμένεται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Τα σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά την Τετάρτη, όπως αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, του Σχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία 200.000 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας.
Το Υπουργικό Συμβούλιο όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, αποφάσισε «να ζητήσουμε το σύνολο των πόρων, που μπορεί η Ελλάδα να αποκομίσει με βάση τις πρόνοιες του σχετικού κανονισμού, δηλαδή 17.773.985.000 ευρώ επιδοτήσεις και 12.727.539.000 ευρώ χαμηλότοκα δάνεια».
Όπως είπε ο αν. υπουργός, τα δάνεια δεν θα επιβαρύνουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, καθώς θα χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων, ενώ η επιβάρυνση που θα προκαλέσουν στο δημόσιο χρέος θα είναι προσωρινή. Μεσοπρόθεσμα προβλέπεται να οδηγήσουν σε μείωση του δημοσίου χρέους, τόσο μέσω των μόνιμων πρόσθετων δημοσίων εσόδων, όσο και λόγω της αλλαγής του λόγου χρέους προς ΑΕΠ.
Κλειδί του σχεδιασμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και μέτρο της επιτυχίας μας, στη διαχείρισή του, είναι ότι προβλέπεται να δημιουργήσει μια σημαντική μόνιμη πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 7% και μια μόνιμη αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 180.000-200.000, που θα παραμείνουν στην οικονομία και μετά την ολοκλήρωσή του, σημείωσε.
Σειρά σημαντικών νομοσχεδίων εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ αυτών εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα υποβληθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κρατική Αρωγή, και παρακολούθησης αξιοποίησης λιμένων.
Στην εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εστίασε ιδιαίτερα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, και στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπουργοί ανέπτυξαν τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.
Το Σχέδιο έχει τέσσερις κύριους πυλώνες: Α. Την Πράσινη μετάβαση. Β. Την Ψηφιακή μετάβαση. Γ. Την απασχόληση, τις δεξιότητες και την κοινωνική συνοχή και Δ. Τις ιδιωτικές επενδύσεις και το μετασχηματισμό της οικονομίας.
Στόχος είναι να γίνουν τις πρώτες εκταμιεύσεις πριν το τέλος του καλοκαιριού.
Related Posts
-
30 Αυγούστου 2024 -
21 Αυγούστου 2024 Χαμηλή απορρόφηση των κονδυλίων για την Πολιτική Προστασία
-
17 Ιανουαρίου 2024 Μετά από 66 πολιτιστικές πρωτεύουσες
-
14 Δεκεμβρίου 2023 Δεδομένη η συγχώνευση, σίγουρες οι αντιδράσεις
-
29 Σεπτεμβρίου 2023 Ανάπτυξη χώρου δεδομένων πολιτιστικής κληρονομιάς
-
12 Μαΐου 2023 Περισσότερα χρήματα, λιγότερη γραφειοκρατία
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.330)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(496)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.146)
- Εκδηλώσεις(1.543)
- Ήπειρος(1.961)
- Αθλητικά(2.885)
Αρθρογραφία
Είσοδος