Επικαιρότητα

Να αποσυρθούν οι αλλαγές στις Λαϊκές Αγορές

Off

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής Μερόπη Τζούφη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος επισκέφτηκαν τις Λαϊκές Αγορές Αγίας Μαρίνας, Αμπελοκήπων και Δροσιάς – Πεντέλης του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να ενημερώσουν παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

Στο σχέδιο της Κυβέρνησης, όπως επισημαίνουν καταργείται ουσιαστικά η έννοια της άδειας του παραγωγού και του πωλητή που χορηγείται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Ένα νέο σύστημα μοριοδότησης θα λαμβάνει υπόψη και μια σειρά άλλων κριτηρίων. Για παράδειγμα, όσο μεγαλύτερος είναι ο τίτλος σπουδών όσων διεκδικούν άδεια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μοριοδότηση (πτυχίο Πανεπιστημίου 20 μόρια, πτυχίο Γυμνασίου 5 μόρια). Με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, τονίζεται οι Λαϊκές Αγορές εκχωρούνται πλέον στους ιδιώτες μεγαλέμπορους, η είσοδος των οποίων θα επιφέρει αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και των συζητήσεων που είχαν οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ με παραγωγούς και καταναλωτές, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι αγρότες – παραγωγοί απευθύνονται στη λαϊκή οικογένεια, προσφέροντας ντόπια και ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απειλούν την επιβίωση των παραγωγών και στρέφονται ενάντια στο συμφέρον των καταναλωτών.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου