Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 08:51
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Σε απεργία στις 6 Μαΐου καλεί η ΑΔΕΔΥ

Off

Συντάχθηκε απέναντι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και στο πλευρό των Εργατικών Κέντρων σε όλη σχεδόν τη χώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου και όχι την Τρίτη 4 του μήνα, όπως αναφέρεται στην απόφαση μεταφοράς της αργίας του υπ. Εργασίας, με την οποία συντάχθηκε η ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων, απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, σε μία ημέρα που δίνει το νόημα της συνέχισης των διακοπών λόγω Πάσχα, προκήρυξε απεργία για την Πέμπτη 6 Μαΐου και καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 στην κεντρική πλατεία.

«Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες στο Σικάγο του 1886. Η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποτελεί χρέος και συνάμα φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων και έμπρακτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς», ανέφερε ο κ. Γρίβας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ