Επικαιρότητα

Πιο κοντά στην υλοποίηση ο Μεγάλος Δακτύλιος

Off

Πιο κοντά στην υλοποίηση έρχεται ο Μεγάλος Δακτύλιος της πόλης των Ιωαννίνων, από τον κόμβο του Πανηπειρωτικού Σταδίου στον κόμβο της Βογιάνου, καθώς εγκρίθηκε η διακήρυξη από την Διαχειριστική Αρχή, οπότε και στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να τρέξουμε και θα τρέξουμε» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Δήμο, η δημοπράτηση του έργου καθυστέρησε λόγω της διακοπής εργασιών των δικαστηρίων με την πανδημία, με αποτέλεσμα μόλις την προηγούμενη βδομάδα να οριστεί τιμή μονάδας για τις απαλλοτριώσεις.

 

Ο οδικός άξονας

Ο μεγάλος δακτύλιος είναι ενταγμένος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό 27,3 εκατομμύρια ευρώ. 

Το οδικό δίκτυο ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο. 

Έχει συνολικό μήκος 4.360 m περίπου. Στο οδικό δίκτυο, εκτός της αρτηρίας, περιλαμβάνονται παράπλευροι και κάθετοι οδοί, καθώς και επτά ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών. 

Σε όλο το μήκος της οδού, επί της κεντρικής νησίδας, των παράπλευρων νησίδων και στους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους προβλέπεται φύτευση. Το έργο περιλαμβάνει επίσης παρεμβάσεις αποστράγγισης καθώς και εργασίες μεταφοράς των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ. 

Τέλος κατά μήκος της οδού προβλέπεται η εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού με Σύστημα Τηλεδιαχείρισης. 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου