Επικαιρότητα

Απαιτούνται λύσεις με τη στάθμευση στην 8ης Μεραρχίας

Off

Η επιστροφή στη σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για τα παιδιά των Ακαδημιών όλων σχεδόν των αθλημάτων, όπως και η δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες να χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους, ήταν αυτονόητο, ότι θα αυξήσει την κίνηση στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα. 

Ακριβώς όμως λόγω του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου που υπάρχει και εφαρμόζεται, δεν επιτρέπεται η είσοδος στις εγκαταστάσεις των συνοδών ή και ων αθλούμενων, με τα αυτοκίνητά τους. 

Τις απογευματινές ώρες στην οδό 8ης Μεραρχίας στη Λιμνοπούλα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς δεκάδες Ι.Χ είναι σταθμευμένα στην δεξιά λωρίδα του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μέγιστος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. 

Τις τελευταίες ημέρες πληρώματα περιπολικών της Τροχαίας, της Άμεσης Δράσης και δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σταματούν στο σημείο, υποδεικνύοντας στους οδηγούς των Ι.Χ να απομακρύνουν τα οχήματά τους, όμως αυτό δεν μπορεί παρά να είναι κάτι περιστασιακό, αφού λίγα λεπτά μετά, η εικόνα είναι και πάλι ίδια.

Να σημειωθεί, ότι στην 8ης Μεραρχίας, υπάρχουν και δύο διαβάσεις πεζών, για την είσοδο στο κλειστό γυμναστήριο και στο κολυμβητήριο αντίστοιχα, οι οποίες έχουν σβηστεί τελείως από το οδόστρωμα και η διέλευση του δρόμου από το ένα ρεύμα στο άλλο, για κάθε πεζό, μοιάζει με… αποστολή αυτοκτονίας.

 

Καλεί σε διάλογο 

η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ

Με αφορμή την παραπάνω κατάσταση η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πώς από χθες, Τετάρτη, άνοιξε ο χώρος στάθμευσης του κολυμβητηρίου, ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Π. Κολόκας σε δηλώσεις του απαιτείται η έναρξη ενός διαλόγου με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς  που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Ιωαννιτών και η Τροχαία Ιωαννίνων, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την στάθμευση των οχημάτων των γονέων που μεταφέρουν τους μικρούς αθλητές, αλλά και των ίδιων των αθλητών και προπονητών Σωματείων που κάνουν χρήση των χώρων της Λιμνοπούλας. 

«Μέχρι να βρεθεί η αναγκαία και κυρίως η πιο σωστή και ασφαλής λύση, η Ε.Δ. συνιστά προς όσους σταθμεύουν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ του κολυμβητηρίου της Λιμνοπούλας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την είσοδο και έξοδο των οχημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Δ.

«Ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι φορείς, δήμος Ιωαννιτών και Τροχαία Ιωαννίνων, θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για την επίλυση ενός προβλήματος που χρονίζει και κυρίως, όλοι μαζί, θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων, σε έναν δρόμο με μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση», τόνισε ο κ. Κολόκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ