Τελευταία Νέα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παράταση του 3ου ποιητικού διαγωνισμού
Τρία νέα δεδομένα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τα του Καίσαρος…
Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ για το καλύτερο, κόντρα στην ΑΕΚ
Προτεραιότητα η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων
Προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων
Αποχώρησαν με ικανοποίηση για την αποδοχή
Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και ακριβότερα τεχνικά έργα
Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην πρόληψη
Κάλεσμα στην απεργία από τους εργαζομένους Υγείας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Πανελλαδική απεργία με ισχυρή αναφορά και στα Τέμπη
Εργαστήριο για την ουδέτερη και συμπεριληπτική γλώσσα
Παρουσιάζοντας το έργο «Πέερ Γκυντ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Προβληματισμοί και ανησυχίες για το Πανεπιστήμιο
ΔΥΠΑ ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής για τον Μάρτιο
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 07:19
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Απογοήτευση για τα κλειστά Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Off

Απογοητευμένοι και αδικημένοι, από τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων απέναντί τους, δηλώνουν οι επαγγελματίας εκπρόσωποι του κλάδου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ακριβώς επειδή είναι από τους ελάχιστους, στους οποίους δεν έχει επιτραπεί η σταδιακή και με αυστηρή τήρηση των μέτρων, επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία. 

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στα Ιωάννινα έχουν αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία των τμημάτων τους από τις 6 Νοεμβρίου και έξι και πλέον μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία υπεύθυνη και σαφής απάντηση για το πότε προβλέπεται να δοθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα.  Όπως ανέφερε η Μαρία Χαραλάμπους – Τσιούρη, πρόεδρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ιωαννίνων, τα μέλη του κλάδου θεωρούν, ότι απέναντί τους εφαρμόζεται μία άδικη και μεροληπτική συμπεριφορά με δεδομένο, ότι από τις αρχές Μαΐου έχουν επιστρέψει οι μαθητές στη διά ζώσης διδασκαλία αφενός, όπως έχουν επαναρχίσει και αθλητικές δραστηριότητες. «Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, είναι πως γίνεται να επιτρέπεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μας όταν για παράδειγμα κάνουν προπονήσεις με άλλα παιδιά από διάφορες περιοχές της πόλης και του λεκανοπεδίου ή με τους συμμαθητές τους στο σχολείο και θεωρείται, ότι στους δικούς μας χώρους, υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος, όταν από την αρχή της κρίσης αποδείξαμε, ότι τηρούμε και λαμβάνουμε τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Είναι επίσης άδικη η προσέγγιση των τελευταίων ημερών από τον υπουργό κ. Γεωργιάδη, που ανέφερε, ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα με τα φροντιστήρια αφού στις 15 του μήνα ολοκληρώνουν τα μαθήματα. Υπάρχουν όμως τα θερινά τμήματα, υπάρχουν οι υποχρεώσεις που τρέχουν για τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δει με ποιον τρόπο θα καλυφθούν», ανέφερε η κα Χαραλάμπους.

 

Αυξήθηκε η μαθητική διαρροή

Η πανδημία όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά αντιθέτως, όπως επισήμανε αύξησε σημαντικά τα ποσοστά της παραοικονομίας στο χώρο, με τα νομίμως λειτουργούντα φροντιστήρια και κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών, να αντιμετωπίζουν μία συνεχιζόμενη διαρροή μαθητικού δυναμικού. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ιωαννίνων έχει ενημερώσει τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές για  τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, ζητώντας να παρέμβουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ