Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 01:23
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Άμεση επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης

Off

Το άνοιγμα της Μέρτζανης τουλάχιστον για έξοδο, ζητάνε τοπικοί φορείς.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων  Ιωαννίνων και  η 7η  Ένωση Τελωνειακών υπαλλήλων Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας, «έχοντας υπόψη τις δυσμενείς επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης», ενημέρωσαν το τελευταίο διάστημα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Δήμαρχο Κόνιτσας, τους βουλευτές Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, Στ. Καλογιάννη και το πολιτικό γραφείο στα Ιωάννινα του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα και ζήτησαν την συνδρομή τους για το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού «γεγονός που θα επιφέρει τη διευκόλυνση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου καθώς και την αποσυμφόρηση των άλλων συνοριακών σταθμών», όπως αναφέρουν. Και προσθέτουν:

«Επισημάναμε το απαράδεκτο του κλεισίματος των συνοριακών σταθμών για την έξοδο διότι δεν χρειάζεται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο για να αναχωρήσει επιβάτης ή έμπορος από την χώρα.  Κατά πληροφορίες επίκειται η επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μαυροματίου και η πλήρης λειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής ενώ για τον Συνοριακό Σταθμό Μέρτζανης τηρείται σιγή ιχθύος. 

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των φορέων και των θεσμικών παραγόντων για την άμεση και χωρίς καθυστέρηση επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης, τουλάχιστον για την έξοδο επιβατών και εμπορευμάτων που δεν απαιτείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο».  

 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου