Επικαιρότητα

ΟΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Στήριξη των εμπόρων και βιοτεχνών

Off

Τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ιωαννίνων με αφορμή και τις δύο τελευταίες ανοιχτές Κυριακές.

Όπως αναφέρει:

«Με απόφασή της (αριθ.29922/13-5-2021) η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αγορά, από την πολύμηνη αναδουλειά και το κλείσιμο των καταστημάτων,  αποφάσισε την λειτουργία τους,  τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου.

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ιωαννίνων ήταν και παραμένει η τήρηση της Κυριακάτικης Αργίας. Η αγορά, τα καταστήματα, η μικρή οικογενειακή και μεσαία επιχείρηση χρειάζεται μια σειρά από στήριξη μέτρων για να μπορέσει να σταθεί, να συνεχίσει και να επιβιώσει.Τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές ήταν και παραμένουν ένας επιπλέον μοχλός πίεσης για την κάθε Κυβέρνηση, με τις τακτικές και τα μέτρα που προωθούν και θέλουν να επιβάλουν. 

Η τόνωση της μικρής επιχείρησης, όλων των κλάδων, η διατήρηση θέσεων εργασίας και η κανονικότητα του επαγγελματία, βιοτέχνη και έμπορου,  δεν θα έρθει με το άνοιγμα της Κυριακάτικης αργίας αλλά με γενναία οικονομικά μέτρα και ελαφρύνσεις, με μειώσεις φόρων και στήριξη προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ζήτημα δεν είναι ο χρόνος, αλλά η οικονομική ρευστότητα, η οποία είναι μηδαμινή. 

Ζητούμε από τους βουλευτές μας, υπουργούς και την κεντρική διοίκηση της χώρας να εφαρμόσουν ένα πλάνο επιστροφής προς την κανονικότητα, με μια σειρά βιώσιμων μέτρων, προς όφελος των ΕΒΕ».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου