Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 12:08
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Ερωτήματα για το νέο Κλειστό από τον ΣΥΡΙΖΑ

Off

Τη θέση του για τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει αρχικά:

«Στην πόλης μας, μετά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και τα αθλητικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη 2015-2019, με σχεδιασμό κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτήρησης και μνημονίων, επανήλθαμε στην εποχή του Καλοχαιρέτα ή «κατόπιν ενεργειών μου»… Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων έγιναν το Ταρτάν στο «Ζωσιμάδες», κολυμβητήριο, πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Λιμνοπούλας, κερκίδα, συντήρηση υποδομών, προμήθεια αθλητικού υλικού, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, οικονομική εξυγίανση».

Και συνεχίζει:

«Είναι γνωστό ότι είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ανέγερση ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στο Βοτανικό περίπου 3500 – 4000 θέσεων. Είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΓΓΑ, Δήμο Ιωαννιτών), όπως η παραχώρηση το 2019 από το Δήμο της έκτασης στο Βοτανικό και η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (περίπου 4-5 εκατομμύρια) με υπάρχουσα μελέτη και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο ετών.

Σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση για την πορεία του έργου, ακόμη χειρότερα, δε γνωρίζουμε το λόγο της εγκατάλειψης υλοποίησης του έργου. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και παρακολουθούμε για άλλη μια φορά προσωπικές ανακοινώσεις, όπως για μεταφορά στα Ιωάννινα προκάτ Κλειστού γυμναστηρίου (15000 θέσεων) δεκαεπτά ετών, από το Ελληνικό, αντί της ανέγερσης νέου. Δε γίνεται δε αναφορά για  οικονομική μελέτη, ενεργειακή, συντήρησης, εγγύησης ασφάλειας κτλ

Τελευταία παρακολουθούμε αοριστίες για μεταφορά αθλητικού υλικού (για ποια χρήση ,σε ποιους χώρους,  για ποιους και με ποιο σχεδιασμό;) και πάντα στη λογική «κατόπιν ενεργειών μου». 

Και καταλήγει:

Εύλογα, λοιπόν, γεννώνται ερωτήματα: 

«Ποιες ήταν οι θεσμικές ενέργειες, μέχρι τώρα, για την προώθηση ή απόρριψη του έργου και για ποιο λόγο; 

•Ποιος ήταν ο σχεδιασμός, έχοντας ήδη γεμάτα ταμεία, από την ανάληψη των καθηκόντων, τον Ιούλιο του 2019;

Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση όλων των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού και της ΓΓΑ, να συμβάλλουν θεσμικά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων. Προέχει η ανέγερση του Νέου μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην άλλη πλευρά της πόλης για τα αθλήματα κλειστού χώρου (ατομικά και ομαδικά), καθώς και η στήριξη στα σωματεία με κριτήρια και σκοπό την υγειονομική ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου