Επικαιρότητα

Σε φάση ψηφιακού μετασχηματισμού το Πανεπιστημιακό

Off

Δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του με μηχανογράφηση όλων των διαδικασιών του και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν τους ασθενείς προωθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η Διοίκηση, ολοκληρώθηκε ένα ακόμη έργο προς την κατεύθυνση της πλήρους ψηφιοποίησης του νοσοκομείου φτάνοντας στο τελικό στάδιο του έργου αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών του Ιατρικού Πληροφοριακού Συστήματος του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάστηκε 2ο Data Center στο υπόγειο του 4ου, νέου κτιρίου και έγινε η εγκατάσταση νέων σύγχρονων servers, νέου αποθηκευτικού χώρου δεδομένων (Data Storage) και ενεργού εξοπλισμού δικτύου.

Το νοσοκομείου διαθέτει πλέον πρωτοποριακές ψηφιακές υποδομές Πληροφορικής, όπως :

– Σύγχρονο δίκτυο LAN δομημένης καλωδίωσης 1.700 λήψεων (Outlets)

– 2 Data Centers διασυνδεδεμένα με δίκτυο οπτικών ινών

– 23 Servers & Storage System 40 TB, σε περιβάλλον Private Cloud

– 1.700 PCs τερματικά του Δικτύου

– 600 Local Laser Printers & 350 Net Laser Printers

– 4 Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα (HIS, PIS, LIS, PACS/RIS)

– Ασύρματο δίκτυο για δωρεάν πρόσβαση στο Internet (WiFi HotSpot)

Τις τελευταίες ημέρες υλοποιήθηκε η μεταφορά στους νέους Servers  του 2ου Data Center, των εφαρμογών Λογισμικού και της αντίστοιχης Βάσης Δεδομένων τόσο του Πληροφοριακού Συστήματος κλινικής διαχείρισης ασθενών όσο και του Πληροφοριακού Συστήματος Εργαστηρίων.

Η τελευταία φάση του έργου, που προέβλεπε τη μεταφορά της Βάσης Δεδομένων, με το ψηφιακό ιατρικό ιστορικό, για περισσότερους από 950.000 ασθενείς, ξεκίνησε το Σάββατο διήρκησε 16 ώρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή λίγο πριν ξεκινήσει η γενική εφημερία του νοσοκομείου.

«Ύστερα από αυτό το δύσκολο τριήμερο, είμαστε υπερήφανοι που το νοσοκομείο μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα Νοσοκομεία της Ευρώπης από πλευράς ψηφιοποίησης της κλινικής και εργαστηριακής διαχείρισης των ασθενών του», αναφέρει η Διοίκηση και αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει η αντικατάσταση τόσο του Πληροφοριακού Συστήματος διαχείρισης ιατρικής εικόνας PACS/RIS (ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές, μαστογραφίες, υπέρηχοι κλπ) όσο και του Διοικητικού Πληροφοριακού Συστήματος HIS με νέα σύγχρονα, στο πλαίσιο έργου που υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας μέσω ΕΣΠΑ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ