Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» ξεκινά

Off

Ο Δήμος Κόνιτσας, ενεργοποιεί τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος ξεκινά για πρώτη σχολική χρονιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/konitsa, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας. 

Οι δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, δεν κατέστησαν δυνατή την έναρξη του Μαραθωνίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, επομένως η δράση αυτή θα υλοποιηθεί πιλοτικά, μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με στόχο τη νέα σχολική χρονιά να πραγματοποιηθεί από την αρχή.

Για την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, εκδήλωση – ενημέρωση στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου Κόνιτσας Νικολάου Εξάρχου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αριστείδη Λαζογιάννη, του εκπροσώπου της Followgreen Γιώργου Αντωνίου και εκπροσώπων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κόνιτσας.  

Οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για τα δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες, στους ειδικούς χάρτινους κάδους, που είναι τοποθετημένοι εντός των σχολικών μονάδων.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Υπηρεσία Καθαριότητας και το σχολείο θα λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «Σχολεία» με link followgreen.gr/konitsa/contest, προσβάσιμη σε όλους τους δημότες. 

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας, να δωρίσουν πόντους στα συμμετέχοντα σχολεία, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των μαθητών. 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου