Πολιτισμός

Επιλογή που προέκυψε μέσα από μία απόλυτα διαφανή διαδικασία

Off

Ως μία επιλογή που προέκυψε μέσα από μία απόλυτα διαφανή διαδικασία από το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, χωρίς να δημιουργηθούν τριβές ή εντάσεις μεταξύ της διοίκησης του Θεάτρου και της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου, παρουσιάστηκε από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ και τον Μ. Ελισάφ, η επιλογή του Χάρη Πεχλιβανίδη, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου. 

Μία διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με την ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ για την επιλογή του κ. Πεχλιβανίδη, που τις ημέρες εκείνες δεν προκάλεσε ιδιαίτερες συζητήσεις, κάτι που έγινε όμως στην πορεία, κυρίως μέσω δημοσιευμάτων και σχολίων στον τοπικό Τύπο.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κα Κωτσαντή ρωτήθηκε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση, εάν προέκυψε κάποια διχογνωμία με τον κ. Ελισάφ, για να τονίσει κατηγορηματικά, πως η επιλογή ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο και πως δεν υπήρξε καμία κόντρα με τον δήμαρχο.

«Είναι υπερήφανη και εγώ και πιστεύω και ο κ. δήμαρχος για την απόλυτα «καθαρή και αντικειμενική διαδικασία επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή. Νιώθω υπερήφανη επίσης, που και η επιλογή τέθηκε στην κρίση ου συμβουλίου και δεν αποτέλεσε απόφαση κανενός άλλου προσώπου. Καμία κόντρα δεν υπήρξε με κανέναν, αλλά ήταν μία επιλογή που προέκυψε μέσα από μία συλλογική και δημοκρατική διαδικασία», ανέφερε η κα Κωτσαντή.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, τονίζοντας και αυτός πως η απόφαση ελήφθη από το συλλογικό όργανο, που είναι η διοίκηση του Θεάτρου, που σχεδόν ομόφωνα (σ.σ με ψήφους 8-1) αξιολόγησε τους υποψήφιους και κατέληξε στην επιλογή του κ. Πεχλιβανίδη. 

«Σχόλια ή οτιδήποτε άλλο, δεν αφορά κανέναν. Το διοικητικό συμβούλιο έχει την ευθύνη, δεν αποφασίζει ο δήμαρχος και δεν αμφισβητείται η δημοκρατική του λειτουργία. Πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση και γι’ αυτήν θα λογοδοτεί στην πορεία και στους πολίτες και στο δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου