Επικαιρότητα

Υπέρβαση μέσα στις δυσκολίες

Off

Δεκάδες είναι οι προσωπικές ιστορίες αθλητών παγκόσμιου βεληνεκούς που έγιναν γνωστοί μέσα από τις επιδόσεις τους, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που συνάντησαν στο δρόμο τους. Αρκετές από αυτές θα μπορούσε να καταγράψει κάποιος και στον γιαννιώτικο ερασιτεχνικό αθλητισμό, που παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, όχι εξαιτίας της κρίσης, αλλά λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας, αλλά και τοπικών παραγόντων και φορέων, εξακολουθεί να παράγει ταλέντα, που κερδίζουν διακρίσεις και υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερες τα επόμενα χρόνια. 
Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Μιχάλης Παππάς, αθλητής της ΕΚΑ Δωδώνη που πριν από λίγες ημέρες στο μίτινγκ «Τοφάλεια» που έγινε στην Πάτρα στο αγώνισμα των 400 μέτρων, πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία του και τη 12η σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο χρόνος που έκανε ήταν 47.75 και με την επίδοσή του αυτή ο αθλητής της ΕΚΑ Δωδώνη που γυμνάζεται με τον Κώστα Λώλη, εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων που θα γίνει στην Κολομβία από τις 14 έως τις 27 Ιουλίου. 
Παράλληλα ο χρόνος αυτός βρίσκεται πολύ κοντά στο στοιχειωμένο ρεκόρ στα 400 μέτρα που κρατά από το 1996 και το οποίο κατέχει ο Περικλής Ιακωβάκης.
Ο προπονητής του Κ. Λώλης μίλησε στην «Ε» για την διάκριση του 17χρονου αθλητή που το Σαββατοκύριακο θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στα Τρίκαλα.
«Η επιτυχία θέλει συνέχεια και διάρκεια κι εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτό είναι και το ζητούμενο για τους αθλητές, οι οποίοι καταγράφουν τις καλύτερές τους επιδόσεις μετά τα 20 τους χρόνια», τόνισε αρχικά ο Κ. Λώλης που πρόσθεσε, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές του κλασικού αθλητισμού στα Ιωάννινα, τους δυσκολεύουν, όμως προσπαθούν να αφοσιωθούν αποκλειστικά στην προετοιμασία τους.
Οι αγώνες στην Κολομβία θα είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνει την υπέρβασή του ο Μιχάλης, τόνισε ο κ. Λώλης, ενώ με την επίδοση που πέτυχε στην Πάτρα, ο αθλητής της ΕΚΑ Δωδώνη έθεσε υποψηφιότητα για τη σκυταλοδρομία των ανδρών στα 4Χ400 στο Μπρούνο Ζάουλι, όμως μαζί με τον προπονητή του επέλεξαν να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τα χρώματα του συλλόγου του.
Μιλώντας στο Sportsfeed, ο νεαρός αθλητής είπε μετά τον αγώνα στην Πάτρα, ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το χρόνο του.
«Περίμενα ότι θα πιάσω το όριο αλλά όχι με τόσο καλή επίδοση. Είχα καλούς χρόνους στις προπονήσεις μου, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα γιατί η χρονομέτρηση στην προπόνηση ήταν με ρολόι χειρός».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου