Επικαιρότητα

Σημείο αναφοράς για τις ανάγκες των πολιτών

Off

Μία ουσιαστικά νέα δομή, το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας, προστίθεται στο δίκτυο των κοινωνικών δομών του ΟΚΠΑΠΑ.

Το Κέντρο, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και πλέον είναι στη διάθεση των πολιτών.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ, εργαζόμενοι του Οργανισμού κα.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων αποτέλεσε προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας. Οι δράσεις αυτές έγιναν περισσότερες και συνεχείς προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία. Ο κ. Ελισάφ συνεχάρη τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ για την άοκνη προσπάθεια που κάνουν.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει την λειτουργία του και το παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας για τους Ρομά το οποίο θα στεγάζεται στο ΚΕΠΑΒΙ.

 

32 χιλ. αιτήματα

Το διευρυμένο Κέντρο αποτελεί στην ουσία προέκταση του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Πάνου το Κέντρο Κοινότητας έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα 8.000 συμπολίτες μας και έχει διεκπεραιώσει 32.000 αιτήματα. 

«Με την λειτουργία του διευρυμένου Κέντρου θα ενισχυθεί σημαντικά  το έργο του με υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες σε κάθε πολίτη για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους μέσω της διασύνδεσης του με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Πάνου. Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας θα συνεργάζεται με δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες και θα παρέχει υπηρεσίες υποδοχής, ενημέρωσης και υποστήριξης για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και υπηρεσίες για την κοινωνική επανένταξη των ωφελούμενων.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλλουν αιτήσεις για τα επιδόματα που δικαιούνται, για τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα ενώ το Κέντρο θα συνεργάζεται με νοσοκομειακές δομές, δομές ψυχικής υγείας, δομές ΑμΕΑ και υπηρεσίες απασχόλησης για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί στην οδό Καπλάνη 4-6.

 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου