Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 11:39
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2021
Πολιτισμός

Μάγεψε το Βιεννέζικο κουαρτέτο εγχόρδων στη Δωδώνη

Off

Μία μοναδική συναυλία με το διάσημο Βιεννέζικο κουαρτέτο εγχόρδων «Auner Quartet», κερδίζοντας το χειροκρότημα και τον θαυμασμό των θεατών, πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, το Ζωγράφειο Σχολείο και το Κέντρο Ελληνοαυστριακής Διασύνδεσης, ο δήμος Δωδώνης ενέταξε τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η οποία παράλληλα εντάχθηκε και στο πλαίσιο του φετινού «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού» που τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Εξωτερικών και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κουαρτέτο εγχόρδων παρουσίασε έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Σούμπερτ και Μπετόβεν.

Η Κωνσταντία Γουρζή, μαέστρος, συνθέτης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου, με την ιδιότητα της καλλιτεχνικής συμβούλου της συναυλίας απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, όπως και η Μαρτίνα Χέρμαν, αναπληρώτρια επικεφαλής της αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη, η Ασημίνα Σκόνδρα, βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων, Ελλάδας και Αυστρίας αντίστοιχα.

Ο Γεν. Γραμματέας του Κέντρου Ελληνοαυστριακής Διασύνδεσης Πάνος Γεωργίου από την πλευρά του εξέφρασε τη βούληση του Κέντρου να συμμετέχει ενεργά και στη διοργάνωση και παρόμοιων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Οδυσσέας Πότσης, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταύρος Νικολόπουλος, o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Δημητρίου και ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης, καθηγητής κ. Χρήστος Σταυράκος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι δήμαρχοι Ιωαννίνων και Δωδώνης συζήτησαν για το υπαρκτό πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων στον τομέα του πολιτισμού. Στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεννόησης, τονίστηκε η ιδιαίτερη ανάγκη οι εκδηλώσεις των δύο δήμων στη διάρκεια του καλοκαιριού, να μοιράζονται με αρμονικό τρόπο χρονικά, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθεί κατά το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις. 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου