Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 07:24
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

«Οι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο»

Off

Πρωτίστως οικονομικό, αφού το… μάρμαρο θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες της Ηπείρου, ταυτόχρονα όμως και ηθικό είναι το ζήτημα που προέκυψε μετά την απόφαση κατά πλειοψηφία του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος που αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την πλειοψηφία που επέλεξε όπως είπε και σε δηλώσεις του να εγκρίνει μία μελέτη που είναι ίδια με την προηγούμενη, η οποία υπενθύμισε πως είχε αποσυρθεί.

«Το κύριο ζητούμενο ήταν και παραμένει να μειώσουμε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων. Δυστυχώς, δεν το καταφέραμε γιατί η μελέτη είναι ίδια με την προηγούμενη. Πλέον έχουμε φτάσει σε ένα ετήσιο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και της λειτουργίας του Συνδέσμου άνω των 7 εκ. ευρώ και ακολουθούν και άλλα. Είναι ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε στους πολίτες στους οποίους ντρεπόμαστε να πάμε για να τους ζητήσουμε να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη», ανέφερε ο κ. Πλιάκος που επέρριψε παράλληλα έμμεσες ευθύνες και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

«Βασιστήκαμε για να εγκρίνουμε τη μελέτη στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για τους ΣΜΑ που όπως μας έλεγαν ήταν πλήρης και προέβλεπε την χρήση 12 φορτηγών. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι μας λένε ότι για το ίδιο έργο και τη λειτουργία των ΣΜΑ χρειάζονται επιπλέον 10 φορτηγά. Ας επιλέξουν ποιο από τα δύο ισχύει. Το θέμα είναι να δούμε τι θα πουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί», πρόσθεσε ο κ. Πλιάκος.

 

Συνάντηση 

με Βορίδη

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιολόγηση και ένταξη των προτάσεων του δήμου αλλά και γενικότερα του συνόλου των δήμων στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, ο δήμαρχος Ζίτσας.

Ο κ. Πλιάκος σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε πωςο δήμος Ζίτσας διεκδικεί την ένταξη και χρηματοδότηση έργων και μελετών συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμυρίων σε ένα πλαφόν 12 εκατομμυρίων με τον κ. Βορίδη να δεσμεύεται πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι πρώτες εντάξεις έργων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου