Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:44
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα

Φλερτ με το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας

Off

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μας ταλαιπωρήσει ο καύσωνας, ένας από εκείνους που έχουν ιστορικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα και με τις επιστημονικές αναλύσεις.

Ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει προ πολλού το ψυχολογικό όριο των 40 βαθμών, σε κάποιες δε περιοχές της χώρας έχει σκαρφαλώσει πάνω και από τους 43.

Ελαφρώς καλύτερη από άλλες περιοχές όχι όμως και πολύ διαφορετική είναι η κατάσταση στην περιοχή των Ιωαννίνων όπου δεν αναμένεται να καταρριφθεί το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας των 43 βαθμών που έχει καταγραφεί στα Γιάννενα, από την άλλη όμως ένα δεκαήμερο με θερμοκρασίες από 39-41 βαθμούς είναι μάλλον πολύ περισσότερο δύσκολο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μετεωρολογίας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα από σήμερα Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση μέχρι δύο βαθμούς και λίγο μεγαλύτερη από την Παρασκευή που θα αναπτυχθούν νεφώσεις και η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

 

Πρόβλημα με το νερό

Ωστόσο,  οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές στο υδροδοτικό σύστημα του λεκανοπεδίου και σε αυτό που καλύπτει το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ αλλά και σε εκείνο του Συνδέσμου ύδρευσης με πολλές περιοχές να καταγράφουν πολύωρες διακοπές στη διάρκεια της ημέρας.

Στα όρια του δήμου Ιωαννιτών και στο δίκτυο της ΔΕΥΑΙ τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στη ΔΕ Παμβώτιδας με τον κ. Μπαρτζώκα να επιβεβαιώνει εκτός από τις εκκλήσεις για συνετή χρήση του πόσιμου νερού ότι γίνονται ήδη συζητήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προγραμματισμένες διακοπές ανά περιοχή, ώστε να υπάρχει σχετική επάρκεια νερού στο δίκτυο σε όλες τις περιοχές, για κάποιες ώρες της ημέρας.

«Είναι αλήθεια ότι το συζητήσαμε και η εφαρμογή του θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες εάν δεν λυθεί με τα υπάρχοντα μέσα το πρόβλημα στο νότιο τμήμα του λεκανοπεδίου. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές με προβλήματα όπως η Αγία Μαρίνα ή τα Μάρμαρα και το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε από τους πολίτες είναι να μην σπαταλούν το πόσιμο νερό για άλλες χρήσεις, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Η βλάβη δεν ήταν της ΔΕΥΑΙ

Στο μεταξύ… άκυρος αποδείχθηκε πως ήταν ο συναγερμός της ΔΕΥΑΙ την Παρασκευή όταν διαπιστώθηκε πως σε αγροτική περιοχή στο Πέραμα μία μεγάλη έκταση είχε πλημμυρίσει, με συνέπεια να ξεκινήσουν εργασίες για τον εντοπισμό της διαρροής στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι εργασίες διήρκεσαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου όταν διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δεν αφορούσε το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ, αλλά δίκτυο του ΤΟΕΒ που χρησιμοποιεί νερό για άρδευση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου