Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:21
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Διέξοδος για την επέκταση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Off

Τη δυνατότητα της επέκτασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, όπως είναι οι κτηνοτροφικές οι πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με την αξιοποίηση όμορων ακινήτων, που θα έχουν αποκτηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, απέκτησαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι σε όλη την επικράτεια.

Αφορμή στάθηκε η τροποποιηθείσα διάταξη του σχετικού Νόμου, που ενώ έδινε τη δυνατότητα της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, προέβλεπε, ότι αυτό αφορούσε τα όμορα ακίνητα που αποκτήθηκαν μέχρι το 2013. 

Με την παρέμβαση της περιφέρειας Ηπείρου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο υφυπουργός Γ. Αμυράς προχώρησαν στην τροποποίηση της διάταξης, που «λύνει τα χέρια» χιλιάδων ενδιαφερόμενων σε όλη τη χώρα.

«Επρόκειτο για μία λανθασμένη διατύπωση στη νομοθεσία, η οποία όμως είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ενδιαφερόμενους και στην Ήπειρο αλλά και σε όλη τη χώρα. Είχαμε πάρα πολλές οχλήσεις από ενδιαφερόμενους και τελικά η διάταξη αυτή λύνει το μείζον θέμα», ανέφερε ο κ. Γοργόλης.

 

Υπέρ των υδροηλεκτρικών

Στην τελευταία συνεδρίασή της στο μεταξύ, η Επιτροπή Περιβάλλοντος κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά επί των ΜΠΕ για δύο μικρά υδροηλεκτρικά έργα στα διοικητικά όρια της ΤΚ Γρεβενιτίου του δήμου Ζαγορίου, παρότι το δημ. συμβούλιο έχει εκφράσει αρνητική άποψη, ακολουθώντας την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων. 

Ο κ. Γοργόλης ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση, αλλά και με τις αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, τόνισε, πως η Επιτροπή δεν παίρνει πολιτικές αποφάσεις, αλλά δε γίνεται να εξαρτά τις αποφάσεις της από τις αποφάσεις άλλων οργάνων της αυτοδιοίκησης, και όχι των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, που εισηγούνται. Σε ένα δεύτερο επίπεδο και με αφορμή τη συζήτηση για τις ΑΠΕ στην Ήπειρο και την αξιοποίησή τους, ο κ. Γοργόλης δήλωσε υπέρμαχος των υδροηλεκτρικών έργων, με την έννοια, πως έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια και αποδεδειγμένα, όπως είπε, έχουν ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ από την άλλη τα αντισταθμιστικά – ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, είναι πολλά περισσότερα από κάθε άλλη ΑΠΕ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ