Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Με προβλήματα και ελλείψεις ανοίγουν τα σχολεία

Off

Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου επισκέφθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και η υπεύθυνη Θεματικής Παιδείας της ΝΕ του κόμματος Χαρά Τριανταφύλλου, έχοντας συνάντηση με το διευθυντή Κωνσταντίνο Καμπουράκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της βουλευτή «τα σχολεία πρόκειται να λειτουργήσουν με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας για τρίτη συνεχή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει ούτε για αξιόπιστο μηχανισμό ιχνηλάτησης, ούτε για επιπρόσθετο προσωπικό καθαριότητας, ούτε για αραίωση των μαθητών. 

Δυσλειτουργίες καταγράφονται και με την τοποθέτηση τόσο των μόνιμων όσο και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα όπως η μετακίνηση των μαθητών, η έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, όπως και η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στις εκπαιδευτικές δομές».

Η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, έστω και την ύστατη στιγμή, ειδικά για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά όπου δεν προβλέπεται εμβολιαστική κάλυψη. Τόνισε επίσης πως η φετινή χρονιά προβλέπεται δυσκολότερη τόσο λόγω της μετάλλαξης Δ, όσο και των αποφάσεων της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αναφορικά με το κλείσιμο των τμημάτων αν και μόνο νοσεί το 50% των μαθητών, γεγονός που θα συμβάλει στη μεγάλη διασπορά της νόσου». 

Σημείωσε ακόμα πως πρέπει να εμπλακούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια ελέγχων και την καταγραφή των κρουσμάτων, συγκροτώντας έναν αξιόπιστο μηχανισμό ιχνηλάτησης.

Τέλος, η Χαρά Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα ολιγομελή τμήματα και τις Ομάδες Προσανατολισμού, τονίζοντας πως κάθε σχολείο χρήζει ειδικής μεταχείρισης και όχι εφαρμογής οριζόντιων μέτρων σε βάρος των μαθητών. 

 

Ευθύνη της κυβέρνησης 

Σε δήλωση των τομεαρχών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, σημειώνεται, μεταξύ άλλων:

«Μόλις λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τα τελευταία δύο χρόνια πανδημίας και κλειστών σχολείων. Με την επιστημονική κοινότητα να ανησυχεί και το παράδειγμα των ΗΠΑ -όπου 252.000 παιδιά νόσησαν μετά το 1o κουδούνι- να τρομάζει, το υπουργείο Παιδείας διακινεί και πάλι παραπλανητικά στοιχεία για το μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη.

 Όμως η δημιουργική στατιστική και ο συμψηφισμός δεν αρκούν ώστε να κρυφτεί η πραγματικότητα: περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά, ειδικά στα αστικά κέντρα, στοιβάζονται σε τάξεις των 18-30 μαθητών και το υπουργείο Παιδείας δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε να επιτευχθεί η αραίωση του μαθητικού πληθυσμού. Αντιθέτως, πέρυσι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει με νόμο στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, ενώ φέτος προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, ακόμα και στην πυρόπληκτη Εύβοια». 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ