Επικαιρότητα

Διασύνδεση της Εγνατίας με την περιοχή του Σουλίου

Off

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που υπολείπονταν σε δύο κομβικά σημεία του οδικού άξονα σύνδεσης με την Εγνατία οδό, όπως ανακοίνωσε χθες, ο Αλ. Καχριμάνης. 

Το πρώτο έργο αφορά στην οδική σύνδεση της Εγνατίας με την περιοχή του Σουλίου, ένα έργο που όπως ανέφερε δίνει άλλη διάσταση στην περιοχή. Ήδη έχουν αφαιρεθεί τα απαγορευτικά στην οδική σήμανση επί της Εγνατίας και οι πολίτες μπορούν να κατευθύνονται μέσω του κόμβου στο Ελευθεροχώρι, στο Σούλι.

Το δεύτερο είναι η ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης – διαπλάτυνσης του τμήματος της Εθνικής Οδού από τη γέφυρα Μπαλντούμας μέχρι τον κόμβο Ζαγορίου της Εγνατίας Οδού. 

Το τμήμα αυτό, μήκους περίπου 3 χλμ. θα βοηθήσει, όπως είπε,  στην αποσυμφόρηση της περιφερειακής οδού και της πόλης των Ιωαννίνων από τα οχήματα που κινούνται από το βόρειο τμήμα του νομού  Ιωαννίνων και την Αλβανία προς την Εγνατία. 

 

Συνάντηση στο 

υπ. Υποδομών για την Ιόνια

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη και στην εκκρεμότητα που υπάρχει με τα τμήματα των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων Ιωάννινα – Κακαβιά και Γέφυρα Καμπής- Πρέβεζα. Για το πρώτο έργο της συνέχισης και ολοκλήρωσης του οδικού άξονα της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά την προσεχή Τετάρτη, θα υπάρξει συνάντηση εργασίας στο υπουργείο με τον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους φορείς για να συζητηθεί το θέμα του οδικού άξονα, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

«Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για το τι μέλλει γενέσθαι από τον κόμβο της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, όπως και για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο. Για άλλη μια φορά θα πω ότι αυτά είναι διευρωπαϊκά δίκτυα και ό,τι θα γίνει – αφού είχε μια στασιμότητα για πέντε περίπου χρόνια – θα γίνει μετά από συνεννοήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το αρμόδιο υπουργείο  Υποδομών». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά, είπε ότι η περιφέρεια βοηθάει να ωριμάσουν αυτή τη στιγμή οι μελέτες. Ως προς τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για την αύξηση της κίνησης τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ότι «πως την τελευταία πενταετία οι συντελεστές που μπήκαν για την κυκλοφοριακή φόρτιση είναι τόσο μεγάλοι, που δεν μπορεί να τους πιάσει κανένας οδικός άξονας. Και από ότι  μαθαίνουμε δεν θα ενταχθεί πουθενά, τετράιχνος δρόμος».

Τέλος ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η περιφέρεια έχει ζητήσει από το υπ. Υποδομών όλες τις μελέτες που αφορούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα κι αυτό «επειδή βλέπουμε για πάρα πολλά χρόνια αυτή τη στασιμότητα και θέλουμε να βοηθήσουμε εμείς», κατέληξε. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου