Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 01:20
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου

Off

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο νομικής διεκδίκησης, αλλά και να πιέσουν σε πολιτικό επίπεδο, προς κάθε κατεύθυνση κα με κάθε πρόσφορο μέσο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, δηλώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Το κεντρικό ζήτημα και στοίχημα παράλληλα για τους χιλιάδες συνταξιούχους σε όλη τη χώρα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων, Χάρης Αθανασίου, είναι η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, έχοντας απέναντί τους όμως την Πολιτεία, που από τις αρχές της μνημονιακής περιόδου μόνο αλληλέγγυα δεν έχει σταθεί, στα αιτήματά τους.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, ο κ. Αθανασίου σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, για μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα, στις 8 Οκτωβρίου. Παράλληλα όμως, μετέφερε τη δυσαρέσκεια συνολικά της επαρχίας προς την Ομοσπονδία, λέγοντας πως είναι αδιανόητο, να υπάρχουν στην Αττική 850.000 συνταξιούχοι και η Ομοσπονδία, να περιμένει και να ζητά τη μαζική συμμετοχή για τις κινητοποιήσεις από τα σωματεία της επαρχίας.

Ένα μεγάλο αίτημα προς την Πολιτεία από τους συνταξιούχους έχει να κάνει με το ποσό των 40 εκ. ευρώ, από την παρακράτηση επί των συντάξεων, ποσό το οποίο αγνοείται και για το οποίο δεν υπάρχει καμία σαφής αναφορά για το που έχει διατεθεί. Ο κ. Αθανασίου είπε πως ακόμη κι αν δεν το πράξει η Ομοσπονδία στο σύνολό της, το Σωματείο των Ιωαννίνων θα κινηθεί προς το υπ. Εργασίας ώστε να αναζητήσει τα χρήματα αυτά, που ανήκουν άλλωστε στους συνταξιούχους και τουλάχιστον ένα μέρος τους, να επιστρέψει σε αυτούς.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ