Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:08
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

Off

Στην τελική ευθεία πριν τις καταθέσεις – απολογίες των κατηγορουμένων μπήκε από χθες η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων από τους μάρτυρες κατηγορίας ξεκίνησε η διαδικασία των καταθέσεων από τους μάρτυρες που πρότεινε η υπεράσπιση με τον πρώην δήμαρχο

Φιλ. Φίλιο να είναι ο πρώτος που κατέθεσε την Παρασκευή, μιλώντας για την άριστη συνεργασία που είχε διαχρονικά με τον πρώην Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης και κατηγορούμενο στη δίκη.

Ο κ. Φίλιος αφού περιέγραψε με λεπτομέρειες και αναφορές τη στενή συνεργασία και με τον Μακαριστό Θεόκλητο και τον πρώην πρωτοσύγκελο τόνισε πως δεν μπορεί να διανοηθεί την εμπλοκή του ως κατηγορούμενος με έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε σε άριστο επίπεδο για 25 και πλέον χρόνια, χωρίς να δώσει σε αυτόν κανένα απολύτως δικαίωμα.

Ακολούθησε η κατάθεση του αντικέρ Σωτήρη Κυριακούλια, που μίλησε για τον δεύτερο κατηγορούμενο, κυρίως όμως για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αγοραπωλησίες αντικειμένων αρχαιολογικής και όχι μόνο αξίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κομβικής σημασίας η επισήμανση, που έγινε και σε προηγούμενη φάση στο δικαστήριο ότι εντός της ελληνικής επικράτειας απαγορεύεται η αγοραπωλησία κάτι που δεν ισχύει για το εξωτερικό.

Συγγενικό πρόσωπο του δεύτερου κατηγορούμενου που κατέθεσε, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη όχι για τις συναντήσεις μαζί του αλλά για το περιεχόμενο αυτών λέγοντας πως ουδέποτε παραδέχθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου.

Κατέθεσαν επίσης και μάρτυρες υπεράσπισης για τον τελευταίο των κατηγορουμένων, που εκπροσωπείται από τον Ν. Γκόντα και η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 26 Οκτωβρίου.

Χθες επίσης ολοκληρώθηκε και η διαδικασία των αναγνωστέων στο δικαστήριο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ