Επικαιρότητα

Το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Off

Τον στόχο που καλείται να υπηρετήσει η υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, που δεν είναι άλλος, όπως είπε, πέρα από το να ξαναγίνει το κόμμα πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, περιέγραψε ο Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την πολιτική ομιλία που επρόκειτο να παραχωρήσει στην πόλη των Ιωαννίνων.

Έχοντας στο πλευρό του, τον γραμματέα της ΝΕ Ιωαννίνων Άλκη Λάνταβο και τον πρόεδρο της «Ένωσης Αγροτών» Χ. Λιούρη, ο κ. Χρηστίδης μίλησε για την υποψηφιότητά του, τα περιθώρια προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών με τη Ν.Δ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την αισιοδοξία του, ότι η παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά θα δημιουργήσει νέες συνθήκες για την διαδρομή του κόμματος και του πολιτικού συστήματος στη χώρα.

Με τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ να περιοδεύουν σε όλη τη χώρα ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, ο κ. Χρηστίδης άνοιξε πολλά από τα χαρτιά του, λέγοντας αρχικά πως η μεγαλύτερη δύναμη για το κόμμα, είναι όσα δύσκολα πέρασε τα τελευταία χρόνια, με τις επιθέσεις των ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

«Δεν υπάρχει κανένα πεδίο συζητήσεων για ανιστόρητες συμμαχίες ή για συμπληρωματικούς ρόλους στο ΚΙΝ.ΑΛ. Στην Ελλάδα βράζει μία ελπίδα που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, για τη δημοκρατική παράταξη. Προσωπικά, δε βλέπω κανέναν ως αντίπαλο. Το καλύτερο εχέγγυο είναι η συμμετοχή των συμπολιτών στη διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου».

Καμία συνεργασία

Ερωτηθείς για τις σκέψεις του σε ένα ενδεχόμενο συνεργασία μας τη Ν.Δ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρηστίδης είπε, πως η ουσία για τον ίδιο και θέλει να πιστεύει και για το ΚΙΝ.ΑΛ δεν είναι η οριζόντια συμφωνία με τα άλλα κόμματα, αλλά με τους πολίτες.

«Η ανανέωση που επιχειρούμε, έχει στόχο τη διεύρυνση της παράταξης και όχι τη νομή της εξουσίας. Αυτό που θέλουμε, είναι να ευθυγραμμιστούμε με την κοινωνία, καθώς η Ν.Δ δε μπορεί να εκφράσει τη μεσαία τάξη, τη νέα γενιά και το κοινωνικό κράτος, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση στέκεται αμήχανη απέναντι στην κυβέρνηση, χωρίς να προτείνει λύσεις. Ο στόχος μου είναι να γίνει ξανά το κόμμα, πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

«Ναι» στο debate

Με τις συζητήσεις για το debate των έξι υποψηφίων να μην έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε απόλυτα υπέρ ενός ανοιχτού διαλόγου, με τη συμμετοχή μάλιστα και των πολιτών, αλλά και τη δυνατότητα ενός ελεύθερου διαλόγου ανάμεσα στους υποψηφίους.

Τέλος, για την περίπτωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δήλωσε επίσης υπέρ, σημειώνοντας πως εκτός των τεχνικών δυνατοτήτων, υπάρχει κα η παράμετρος της πανδημίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει την προσέλευση στις κάλπες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ